x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Suplimente Jurnalul Old O 〞Babilonie", cu o alta palarie

O 〞Babilonie", cu o alta palarie

28 Apr 2004   •   00:00
O 〞Babilonie", cu o alta palarie

MASS-MEDIA

Cine a urmarit 〞Monica", show-ul de la Prima TV, a putut realiza ca este o alta Babilonie, cu alta palarie, desi s-a anuntat cu surle si trambite ca productia are o reteta nou-nouta.
CATALINA IANCU

Ceea ce ne-a frapat la aceasta emisiune este faptul ca se cheama 〞Monica", desi pe prezentatoare o cheama Nora. Motivul? Si in Ungaria, tara de provenienta a formatului se cheama la fel. Bine ca nu se intitula Ildiko, Moriko sau Erika.

CONFLICTE. .〞Monica" prezinta situatii conflictuale, la fel cum facea Augusta Dumitrascu in urma cu ceva vreme. Chiar si decorul cu scaunele asezate la rand seamana cu cel al formatului creat de Valeriu Lazarov. Realizatorii spun ca 〞scopul productiei este acela de a vedea cum reactioneaza invitatii in situatii similare celor cu care s-a confruntat sau se confrunta auditoriul". Mai precis, nimeni nu le rezolva invitatilor problemele, desi conform reclamei pe care si-o face 〞Monica" ar trebui sa vina la emisiune cei care se simt singuri sau nu stiu cum sa iasa dintr-o anume situatie. In functie de subiectul ales pentru fiecare editie, in afara celor vizati in mod direct, s-a anuntat ca vor fi invitati in studio psihologi, asistenti sociali, asistenti maternali sau chiar VIP-uri care au trecut prin situatii identice si au gasit solutii pentru a-si rezolva problemele. Ne e greu sa credem ca vreo personalitate va veni sa confirme ca ar fi homosexual sau narcoman, ca s-a certat cu fostul partener ca la usa cortului - desi au fost destule cazuri.

NOUTATI. In ceea ce priveste 〞noutatile" aduse de 〞Monica", prezentatoarea a declarat: 〞Ne luam subiectele din viata oamenilor obisnuiti si ne ocupam de probleme reale. Este prima emisiune din Romania care nu accepta ëpuneri in scenaû si nu plateste pentru aparitia in fata camerelor de luat vederi". Intr-adevar, Nora isi cauta subiectele in viata cotidiana. Ea si-a trimis reporterii in strada, insa la propriu, la vanatoare de invitati. Incepuse deja emisiunea cand doua 〞emisare" au iesit la agatat lumea prin parcuri, intreband in stanga si-n dreapta care au vreun scandal care sa dea bine pe sticla.

CINE E NORA. Intrebata daca a cochetat cu mass-media, 〞Monica" a sarit ca arsa: 〞Daca zece ani de presa se pot numi cochetare... ". Insa n-am putut afla mai mult decat ca a lucrat in Brasov. Pentru frumusetea fizica, dar si pentru cea interioara, foloseste cateva trucuri: alearga 14 km zilnic si citeste SN Lazarev 〞Diagnosticarea Karmei. Karma pura", 8 vol.
×