x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Suplimente Jurnalul Old Olimpicii la informatica, studenti in America

Olimpicii la informatica, studenti in America

20 Sep 2004   •   00:00

O medalie de aur, doua de argint si una de bronz. Cei patru componenti ai lotului national de informatica s-au intors si anul acesta cu patru medalii si cu un loc sase pe natiuni.

EUGENIA MIHALCEA

Lotul olimpic de informatica al Romaniei a revenit in tara, sambata, 18 septembrie, de la Atena, unde a participat, in perioada 11-17 septembrie 2004, la a XVI-a editie a Olimpiadei Internationale de Informatica. Ca si anii trecuti, elevii romani s-au intors acasa cu patru medalii. De data asta, una de aur, doua de argint si una de bronz.

ECHIPA NOUA. Rezultatul este excelent, in conditiile in care noi am deplasat la acest concurs o echipa absolut noua fata de cea care a participat anul trecut. A fost, practic, un schimb de generatii care s-a produs cu succes, si acest fapt ne bucura extraordinar de mult. In plus, anul viitor nu ne vom mai confrunta cu aceasta problema si putem spune ca am pus bazele unei noi echipe care sa ne reprezinte cu cinste la viitoarele concursuri internationale, a declarat doamna Emanuela Cerchez, profesor coordonator al lotului de informatica. Cei patru baieti se pregatesc pentru a fi studenti la universitati din America, la fel ca si cei din lotul de anul trecut, de altfel. Victor Costan si Radu Berinde, medaliatii cu aur din 2003, sunt studenti la Massachusetts Institute of Technology (MIT).

MEDALIILE. Medalia de aur a delegatiei Romaniei a fost cucerita de Silviu Ganceanu, absolvent in acest an al Liceului International de Informatica din Bucuresti. Venit din Barlad la finele clasei a XI-a, Silviu s-a apucat de informatica in urma cu un an. Pana atunci am fost olimpic la matematica, spune tanarul care este deja student al Universitatii Politehnice din Bucuresti, Facultatea de Automatica si Calculatoare. Cu toate acestea el spera ca pana anul viitor sa aiba resursele financiare necesare sa aplice pentru universitati din Statele Unite si sa devina student acolo.

Laureatii cu argint sunt Leonard Crestez, clasa a XI-a la Colegiul National, Nicolae Balcescu din Braila si Adrian Vladu, elev in clasa a XI-a la Colegiul National Tudor Vianu din Bucuresti. Palmaresul Romaniei a fost intregit de Sorin Stancu-Mara, elev in clasa a XI-a la Liceul International de Informatica Bucuresti, care a obtinut o medalie de bronz.

La editia din acest an a Olimpiadei Internationale de Informatica au participat 324 de concurenti din 81 de tari, Romania clasandu-se pe locul sase in clasamentul neoficial pe natiuni.

CARIERA INTR-O UNIVERSITATE DIN SUA

Adrian Vladu este elev in clasa a XI-a la Colegiul National Tudor Vianu din Bucuresti. La prima participare la Olimpiada Internationala de Informatica, Adrian spune ca anul viitor va castiga medalia de aur. De altfel, el a mai obtinut o medalie de bronz la Balcaniada de Informatica din acest an. De pregatit pentru informatica nu s-a apucat decat in urma cu un an, dar a tras tare dupa cum spune. Iar pentru ca vrea sa se ocupe in continuare de cercetare in domeniul informaticii, Adrian crede ca sansa lui este sa devina student la o universitate din Statele Unite ale Americii, de preferat MIT. Dar pana atunci va iesi la o bere cu colegii, care l-au asteptat la aeroport.

×
Subiecte în articol: informatica