x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Suplimente Jurnalul Old SCOALA/Info

SCOALA/Info

12 Ian 2005   •   00:00

13 IANUARIE 2005
UNIVERSITATEA ALEXANDRU I. CUZA VA AVEA MASCOTA. Cele 31 de propuneri primite in urma organizarii concursului de solutii pentru mascota Universitatii Alexandru Ioan Cuza au fost analizate ieri. Cu toate acestea, castigatorul concursului nu va fi desemnat saptamana aceasta pentru ca solutiile au fost trimise in mare parte in format electronic si mai intai trebuie instalate programele necesare pentru vizualizarea fisierelor. Concursul de solutii pentru mascota universitatii s-a derulat in perioada 20 noiembrie-22 decembrie. Castigatorul va primi 20 de milioane de lei.

CINEMATOGRAF SCOLAR. Primul cinematograf din tara care va functiona in incinta unei unitati de invatamant este in curs de amenajare la Scoala generala Ion Alexandru Bratescu-Voinesti din Targoviste. Initiativa infiintarii cinematografului apartine conducerii scolii, dar a fost sprijinita financiar de comitetul de parinti, a declarat directorul scolii, Nicolae Nicolaescu.

Cinematograful, a carui amenajare a costat aproximativ 100 de milioane de lei, are peste 100 de locuri, iar in prezent se lucreaza la finisajele salii de proiectie. Aparatura a fost cumparata in rate, iar pana in prezent au fost achizitionate 140 de filme, ecranizari ale unor romane istorice si ale unor povesti, opere literare cuprinse in programele scolare, a precizat Nicolaescu. Directorul scolii generale Ion Alexandru Bratescu-Voinesti din Targoviste spera ca ideea infiintarii unui cinematograf scolar sa fie preluata si de alte institutii de invatamant. (Rompres)

SCAUNE SI BANCI DIN GERMANIA. In orasul Cugir a sosit zilele trecute din Germania o donatie de mobilier scolar din partea Asociatiei Freunde Maria Rast din Wasserburg. In urma contactelor stabilite intre primariile din cele doua orase, a discutiilor purtate intre primarii Adrian Teban si Kobl Michael, asociatia din Germania a donat scolii generale nr. 3 din Cugir 115 banci si 230 de scaune scolare, care vor fi folosite pentru dotarea a sapte sali de clasa. Acestia sunt primii pasi facuti pentru dezvoltarea unor relatii de prietenie si colaborare intre scoli si institutii din Cugir si Wasserburg, existand disponibilitatea partii germane pentru o eventuala infratire cu orasul nostru, ne-a declarat primarul Cugirului, Adrian Teban. (L.D.)

×