SCOALA
Profesorii bogati de la Universitatea Constantin Brancusi sunt obligati de Senatul Universitatii sa le plateasca salariile profesorilor saraci.
Pentru a primi salariile de la Universitatea Constantin Brancusi, Facultatea de Inginerie, cadrele universitare care detin si societati comerciale sunt obligate, conform planului de masuri urgente emis de Senat, sa vireze 3% din cifra de afaceri anual in conturile facultatii.
GABRIELA MLADIN - Targu-Jiu
|
BRAMBURA. Rectorul Universitatii gorjene a decis sa ia de la unii profesori ca sa dea la altii |
Mai mult, portarii, femeile de serviciu si administratorul Facultatii de Inginerie vor fi disponibilizati, economiile realizate astfel urmand sa finalizeze suplimentar salariile
cadrelor didactice titulare si asociate de la Facultatea de Inginerie. Si toate acestea apar intr-un document semnat de rectorul Universitatii Constantin Brancusi din Targu-Jiu, Emil Moroianu, stampilat si inregistrat la institutie.
DECIZIE CU BUCLUC. Planul de urgente pentru acoperirea deficitului de 50% pentru Facultatea de Inginerie, aprobat de Senatul Universitatii si insusit de rectorul Emil Moroianu, depaseste orice imaginatie. Dam afara portarii, femeile de serviciu si administratorul si rotunjim veniturile cadrelor universitare. Patronii care au si catedra la Universitate sa achite 3% din cifra de afaceri anuala in beneficiul Facultatii de Inginerie pentru salarizarea cadrelor didactice. Din fondul sindicatului Universitatii de 40 de milioane de lei varsati pentru copiii angajatilor UCB pentru Pomul de Craciun luam 20 de milioane de lei si ii dam cadrelor didactice ale Facultatii de Inginerie. Luam 20% din salariul cadrelor didactice de la Stiinte Juridice si le dam celor de la Inginerie.
SALARIILE. Acestea sunt doar cateva dintre planurile de acoperire a deficitului de 50% al cadrelor didactice de la Inginerie. Masura a fost luata dupa ce intr-o sedinta a Senatului UCB s-a dispus reducerea cu 50% a salariilor cadrelor didactice de la Facultatea de Inginerie. Salariile de la Universitatea din Targu-Jiu sunt foarte mari, ele ajungand pana la 60 de milioane de lei pe luna. Profesorii de la Universitate au reactionat in momentul in care au aflat de existenta unei astfel de hotarari. Profesorul universitar Pantelimon Manta, titularul catedrei de Dreptul Muncii, a declarat ca asa ceva nu este posibil. Este o mare bascalie de la inceput pana la sfarsit. Planul nu se poate aplica pentru ca ar presupune comiterea multor ilegalitati, a declarat Manta.
PROTESTE. Fostul lider de sindicat al Sindicatului Universitas, Vasile Cozma, sustine ca asa ceva nu s-a pus in discutia Senatului Universitatii, el facand parte din Senat. Este o gluma buna, eu asa o consider. Nu pot sa cred ca vor fi dati afara alti angajati ca sa acopere salariile altora. Eu mi-am dat demisia din functie si nu regret, a declarat Cozma, care a detinut conducerea in sindicat pana acum o luna.
PATRONII SUNT ACUM BUNI DE PLATA
|
Decanul Facultatii de Stiinte Economice, Constantin Caruntu, detine mai multe societati comerciale. La una dintre ele, cifra de afaceri pe anul 2003 este de peste sase miliarde de lei.
Conform hotararii Senatului, el trebuie sa vireze in contul Universitatii Constantin Brancusi din Targu-Jiu suma de 200 de milioane de lei.
Asta numai dintr-o societate. Caruntu nu a vrut sa comenteze decizia pe care a luat-o Senatul Universitatii din Targu-Jiu.
Rectorul Universitatii, Emil Moroianu, fost consilier prezidential al lui Emil Constantinescu, a refuzat de asemenea sa mai declare ceva presei. Presedintele PUR Gorj, Valentin Mogoe, a precizat ca este o mare ilegalitate ceea ce doresc sa faca cei din conducerea Universitatii: Este o aberatie sa obligi oamenii de afaceri sa doneze 3% din cifra de afaceri anuala in contul Universitatii.
|