x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Suplimente Jurnalul Old TURISM/INFO

TURISM/INFO

13 Ian 2005   •   00:00

14 ianuarie 2005
CEL MAI VIZITAT ORAS. Parisul a fost in 2004 vizitat de 25 de milioane de turisti, numarul acestora fiind cu 500.000 mai mare decat in 2003, a anuntat Oficiul pentru Turism din capitala franceza. Vizitarea tarilor straine de catre francezi a avut un rol important in aceste rezultate, conform Oficiului pentru Turism. Numarul turistilor francezi a cresut cu 10% anul trecut. Oficiul constata, de asemenea, o revenire a vizitatorilor americani, al caror numar a crescut cu aproximativ 10%. Numarul turistilor japonezi a crescut, de asemenea, cu 15% in 2004. (Gabriel Preda)

RECORD. Cu 8,8 milioane de turisti, Croatia a ajuns la cifre-record, mai mari decat cele inregistrate pana la razboiul din 1991-1995, informeaza Oficiul de Turism, citat de AFP. Comparativ cu anul 2003, cresterea a fost de 6%. Fata de anul 2003, numarul de nopti de cazare a fost cu doua procente mai ridicat. Turistii au venit in special din Italia, Slovenia, Turcia si din Austria. Turistii francezi se situeaza de abia pe locul noua. Cea mai vizitata regiune croata a fost Istria, situata in nordul litoralului croat, urmata de Rijeka si apoi de Split, care inglobeaza o parte din coasta dalmata.

CARNAVALUL ZAPEZII. In perioada 4-6 februarie la Busteni se va desfasura Carnavalul Zapezii. Programul cuprinde expozitie de lucrari de grafica, afis ecologic, caricatura si fotografie, probe de sanius si schi, proba de cros montan, probe surpriza si demonstratii sportive. Participantii vor trebui sa participe si la o proba de dans in costum de carnaval. Cazarea se va face in camere de 2-4 locuri, la preturi cuprinse intre 250.000-600.000 de lei/presoana/zi.

CRESTERE. Numarul turistilor straini care au vizitat Spania in 2004 ar putea urca la peste 53 de milioane de persoane, in crestere cu 3% comparativ cu anul anterior, potrivit directorului biroului national de turism - Turespana, Raimon Martinez Fraile, citat de presa straina. In anul 2003, Spania a primit 52,5 milioane de vizitatori din alte tari. Veniturile din turism au reprezentat 11,4% din Produsul Intern Brut, iar jumatate din acestea au fost aduse de turistii straini. Spania este cea de-a doua mare destinatie turistica, dupa Franta. Principalii ei vizitatori provin din Marea Britanie si Germania.

×