x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Suplimente Jurnalul Old TURISM/Stirile zilei - 9 iunie 2004

TURISM/Stirile zilei - 9 iunie 2004

09 Iul 2004   •   00:00

ANT - Ghidul vacantelor de calitate

Autoritatea Nationala de Turism (ANT) lucreaza la un ghid al turistului care va fi finalizat pana la sfarsitul lunii august, a declarat Nicu Radulescu, presedintele ANT. In acest ghid veti gasi informatii despre criteriile de autorizare a bazelor hoteliere si turistice, precum si cerintele pe care trebuie sa le indeplineasca un hotel de orice categorie.

Pericol - Caruselele de pe litoral, ilegale

Din cele 96 de utilaje de agrement existente in statiunile de pe Litoral, doar 7 functioneaza legal. Trei dintre acestea sunt in statiunea Saturn si patru in parcul din Mamaia, a declarat Rovana Plumb, presedintele Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorului (ANPC). Ca urmare a controalelor ANPC, toate utilajele de agrement din parcul de distractii Prichindel (Neptun) au fost sigilate, deoarece functionau fara autorizatie. La parcul din Neptun s-au aplicat amenzi contraventionale de 300 miliarde lei.

Portugalia - Hoteluri pline la Euro 2004

Pe perioada Campionatului European de Fotbal, gradul de ocupare a hotelurilor portugheze a fost de la 45% pana la 100%, inregistrand o crestere importanta fata de anul trecut. Cel mai slab populate au fost hotelurile din Alentejo, in sudul tarii, in timp ce spatiile de cazare din Porto si Lisabona au fost pline pana la refuz. Gradul de ocupare in zonele turistice consacrate a scazut simtitor, pana la 65,9% in Algarve (in sud), de exemplu. In perioada 10 iunie-5 iulie, liniile aeriene portugheze au transportat 1,76 milioane de pasageri, potrivit oficialilor portughezi.

Delta - Pensiuni "de vanzare"

Numarul pensiunilor agroturistice "de vanzare" a crescut cu 50%, comparativ cu anul trecut, a declarat Anca Coman, administratorul unei societati imobiliare. In Maliuc, Mahmudia, Partizani si Sulina, pretul minim al unei astfel de locatii este de 30.000 euro, iar cel maxim este de 150.000 euro. Cele mai scumpe sunt domeniile care au deschidere la Dunare, acces auto si acces la utilitati publice. Insa preturile terenurilor "sunt date peste cap, deocamdata, oferindu-se 15 euro pe metrul patrat pe o suprafata pe care nu as da nici cinci lei, in Dunavatu de Jos, de exemplu", a spus Coman.
×