x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă 7 tipuri de migrene

7 tipuri de migrene

22 Iun 2018   •   15:03
7 tipuri de migrene

1. Migrenă oculară

Acest tip de migrenă este caracterizat de episoade în care vederea este tulburată, aceste episoade pot afecta unul sau ambii ochi. Vestea bună este că simptomele acestor migrene sunt nedureroase și temporare. În plus, acest tip de migrene se ameliorează de la sine în circa 30 de minute. 

Cum să o tratezi: Acest tip de migrenă este inofensiv și se ameliorează fără niciun fel de medicament. Dacă ai de-a face cu ea des, evită posibilele cauze: prea mult sau prea puțin somn, stres, alimentația neadecvată sau insuficientă, alcoolul. 

2. Migrenă hemiplegică

Acest tip de migrenă implică slăbiciunea musculară sau paralizia parțială, care durează mai puțin de o oră. Acest tip de migrenă este mai comună în rândul copiilor decât în rândul adulților. 

Cum să o tratezi: Dacă ai de-a face cu acest tip de migrenă, mergi la un doctor imediat. Doctorul tău îți va prescrie calciu pentru a reduce numărul și severitatea unor viitoare atacuri. 

3. Migrena arterei bazilare

Migrena arterei bazilare implică spasmul neurologic, care durează între șase și opt ore. 

Cum să o tratezi: Tratamentul include medicamente, precum antiinflamatoare. Cel mai bine este să vizitezi un doctor. 

4. Migrenă menstruală

Pe lângă obișnuitele crampe, migrena menstruală poate apărea, de asemenea, în timpul menstruației. Principalul factor al acestei migrene este scăderea nivelului de estradiol la nivel sanguin. 

Cum să o tratezi: Cu câteva zilei înainte de apariția menstruației, ia un medicament de prevenire a migrenei și continuă să îl iei de-a lungul mestruației. 

5. Migrenă abdominală

Acest tip de migrenă este comun în rândul copiilor și adolescenților. Migrena abdominală este însoțită de stări de greață, vomă și durere abdominală. 

Cum să o tratezi: Medicamentul trebuie să fie prescris de un medic pentru prevenirea acestor migrene. În mod normal, tratarea se face prin blocanți ai canalelor de calciu, antidepresive și sedative. 

6. Migrenă vestibulară

Migrena vestibulară este una dintre cauzele frecvente de vertij central. Acest tip de migrenă este caracterizat de asocierea semnelor de vertij și de cefalee migrenoasă. 

Cum să o tratezi: Este necesară prezentarea la medicul neurolog. În mod normal, se folosesc medicamentele anticonvulsivante și beta-blocantele metoprolol. 

7. Migrenă cronică

Dacă te confrunți cu migrene de cel puțin 15 ori pe lună, atunci ai de-a face cu migrena cronică. Potrivit cercetătorilor, mai puțin de 1% din populație se confruntă cu această boală. 

Cum să o tratezi: Prezintă-te la medic pentru stabilirea diagnosticului și recomandarea tratamentului optim. Tratamentul clasic include antiinflamatoare, analgezice, glucocorticoizi și medicamente pe bază de triptan sau cofeină. 

 


 

×
Subiecte în articol: migrena