x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Prof. dr. Vlad Ciurea, despre băutura care scoate "mizeria" din corp

Prof. dr. Vlad Ciurea, despre băutura care scoate "mizeria" din corp

de Redacția Jurnalul    |    06 Aug 2023   •   07:40
Prof. dr. Vlad Ciurea, despre băutura care scoate "mizeria" din corp
Sursa foto: Antena 3 CNN

O băutură la îndemâna oricui poate deveni o soluţie pentru un organism purificat şi un creier sănătos, spune renumitul prof. dr. Vlad Ciurea.

Potrivit Antena 3 CNN, medicul neurochirurg ne sfătuiește să avem dimineți petrecute în tihnă, cu aer curat, apă la temperatura camerei şi relaxare.

Un profesor din Academia rusă, care a trăit o perioadă în Siberia, spune că se poate trăi 150 de ani cu aerul curat din Siberia.

Aerul acela să intre în plămâni. Acele mici exerciții fizice ajută creierul să se încălzească, să pornească toate circuitele.

Vlad Ciurea: "Primul pahar evacuează toate "dejectele" tubului digestiv, al doilea pune creierul în mișcare"

Apoi, să bem două pahare de apă la temperatura camerei. Primul este extraordinar, pentru că evacuează toate "dejectele" tubului digestiv. 

Al doilea pahar cu apă este foarte bun pentru că intră în circulație și pune "locomotiva" în mișcare", a explicat prof. dr. Vlad Ciurea.

După o noapte de odihnă, creierul trebuie şi el să fie trezit, pentru a putea funcţiona bine şi a randament pe măsură. Iată care este băutura cu care trebuie să ne începem ziua.

Profesorul Vlad Ciurea a explicat motivul pentru care este bine să bem dimineaţă apă pe stomacul gol, imediat după ce ne-am trezit.

"Această bijuterie pe care ne-a dat-o Dumnezeu, cu care vorbim, ne certăm, ne împăcăm, iubim, construim, procesăm, facem o țară din ce în ce mai frumoasă, trebuie ţinută în activitate. 

Mai mult, să-l ținem și normal și sănătos. Această activitate de mentenanță a creierului implică foarte multe elemente.

Vlad Ciurea: "Primul lucru: bem apă, nu cafea"

Trebuie să începem încă de dimineață, cu primele raze de soare și cu un zâmbet. 

Să gândim pozitiv, să ne uităm la ce este frumos și chiar dacă lucrurile nu sunt chiar cum gândim noi, să deschidem geamul, să inspirăm aer curat dimineața, să fim extrem de optimiști și să gândim la ce va fi peste zi, bine și foarte bine. 

Apoi, trebuie să bem apă de dimineață. Apa trebuie să fie plată și trebuie să bem apă, nu cafea. 

Primul lucru este apă pe stomacul gol. Apă plată, nu cu gheață, nu cu alte ingrediente, nu cu alte substanțe. Dacă vreți, apă cu lămâie", mai spune prof. Vlad Ciurea.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

×