x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Care sunt riscurile gătitului la cuptorul cu microunde

Care sunt riscurile gătitului la cuptorul cu microunde

14 Mar 2016   •   18:50
Care sunt riscurile gătitului la cuptorul cu microunde

Din lipsă de timp sau din comoditate preferăm să încălzim mâncarea la cuptorul cu microunde. La fel facem și când vine vorba de prepararea floricelelor. Descoperă în materialul de mai jos cât de periculos este gătitul la cuptorul cu microunde, scrie clicksanatate.ro.

Cuptoarele cu microunde au devenit din ce în ce mai sofisticate şi mai elaborate. Dar, în acelaşi timp, au apărut şi polemicile legate de modul în care ne-ar putea afecta sănătatea: este sau nu periculos?

Tehnic vorbind, „şmecheria“ cuptorului cu microunde stă într-un dispozitiv mic, numit magnetron, care transformă electricitatea primită în radiaţiile electromagnetice care acţionează asupra moleculelor de apă din alimente. Acestea încep să vibreze şi se produce căldură şi astfel se coace sau se încălzeşte un aliment la cuptorul cu microunde.
Gătitul la cuptorul cu microunde: nu mai conțin la fel de multă vitamina B sau C

Astfel, s-au observat numeroase carenţe în conţinutul nutritiv al produselor alimentare care au fost preparate la cuptorul cu microunde.
Cele mai grave sunt pierderile de vitamine B, vitamina C, E şi minerale esenţiale; fructele şi legumele nu mai pot regla tranzitul intestinal (pentru că îşi pierd din fibre) şi se distruge valoarea nutritivă a proteinelor din carne.

Mai multe, pe clicksanatate.ro.

×
Subiecte în articol: microunde cuptor cu microunde gătit