x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Ce trebuie să știm despre albirea dinților?

Ce trebuie să știm despre albirea dinților?

04 Dec 2012   •   12:31
Ce trebuie să știm despre albirea dinților?

COMUNICAT DE PRESĂ

Procesul de albire a dinților este tentant pentru toate persoanele care își doresc un zâmbet mai frumos și mai stralucitor. Executată în mod corect, procedura nu prezintă niciun risc și este foarte sigură. Tocmai din acest motiv, înainte de a lua această hotărâre, este important să vă adresați unui medic stomatolog. Acesta va determina dacă o albire profesională este necesară și ce procedură va folosi pentru a obține cele mai bune rezultate.

Înainte de a stabili tratamentul de albire adecvat fiecărei persoane în parte, medicul stomatolog va avea grijă să curețe dinții, să plombeze fiecare carie, iar apoi se va asigura că gingiile pacientului sunt sănătoase. Doar așa se va observa eficacitatea acestei proceduri.

Este important de reținut faptul că acest tip de tratament se poate aplica numai după ce se stabilește că pacientul are nevoie de o albire profesională. Deși foarte rare, efectele adverse ale unei astfel de proceduri totuși există. Pot apărea dureri gingivale sau dureri ale dinților, care pot persista chiar și câteva zile. De asemenea, nu se vor observa diferențe în cazul coroanelor, a punților și a plombelor dentare. Ele vor rămâne la culoarea lor inițială. Tocmai din acest motiv, este recomandată schimbarea plombelor vechi cu unele mai deschise la culoare cu cel puțin o nuanță.”, a declarat dr. Raluca Pascu, medic primar stomatolog, specialist ortodonție și ODF, Clinica Stomatologică Multident.

Procesul de albire a dinților este în continuare cel mai solicitat tratament în cosmetica dentară. Persoanele cu dinții pătați de cafea, ceai, alcool sau îngălbeniți din cauza fumatului, apelează constant la această procedură pentru a-și recăpăta zâmbetul frumos de altădată.

În cadrul Clinicii stomatologice Multident se efectuază cu regularitate tratamentul de albire a dinților, în cele mai bune condiții. Albirea profesională, față de alte metode de albire a dinților, este recomandată pentru un rezultat garantat și rapid. Diferența în acest caz va fi notabilă încă de la prima ședintă. În funcție de gradul de decolorare a dinților, se vor realiza între 2 și 6 ședințe. Nu se aplică acest tratament copiilor sub 15 ani, femeilor însărcinate sau care alăptează, persoanelor cu sensibilitate mare a dinților sau care prezintă carii netratate”, a mai declarat dr. Raluca Pascu, medic primar stomatolog, specialist ortodonție și ODF, Clinica Stomatologică Multident.

Efectele unui tratament profesionist de albire a dinților pot dura de la 6 luni până la câțiva ani. Indiferent de durată, această investiție de ordin personal va reda cu siguranță încrederea de sine a fiecărei persoane care solicită o astfel de procedură.

Echipa de profesioniști din cadrul Clinicii Stomatologice Multident, asigură atât prin măsurile stricte de igienă și sterilizare, cât și prin aparatura de ultimă generație, tratament de albire a dinților personalizat fiecărui pacient în parte.

Pentru a cunoaște avantajele și dezavantajele unei astfel de proceduri, clinica a demarat campania publică de informare ”Sănătatea dentară a familiei mele”, prin care își dorește să aducă la cunostința întregii familii, factorii care cauzează pătarea dinților, pașii care trebuie urmați înainte de a stabili tratamentul de albire adecvat, precum și metodele prin care putem păstra, o perioadă cât mai lungă de timp, efectul acestei proceduri.

Campania de informare publică “Sănătatea dentară a familiei mele” este iniţiată de Clinica Stomatologică Multident, în parteneriat cu Jurnalul Naţional, SfatulPărinților.ro şi Sănătatea Press Group.

PR&Comunicare: Sănătatea Press Group


Oana Necula – PR Executive

Nr. tel: 0733.011.106

E-mail: press@sanatateapress.ro

×