x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos 10 alimente pentru păr și unghii frumoase și puternice

10 alimente pentru păr și unghii frumoase și puternice

17 Iun 2019   •   22:25
10 alimente pentru păr și unghii frumoase și puternice

Odată ce îți dai seama din ce sunt alcătuite părul și unghiile tale, alegerile alimentare potrivite devin clare. În cea mai mare parte, părul și unghiile sunt formate din cheratină. Ai auzit asta în toate reclamele pentru produsele de gen. Iar cheratina este proteină. Deci, în primul rând, dieta ta trebuie să conțină multe proteine, din surse sănătoase desigur. 

În afară de cheratină, părul și unghiile conțin minerale, cum ar fi: calciu, siliciu, potasiu, sulf. Deci ai nevoie de aceste minerale plus vitaminele care ajută la fixarea lor și nu numai. Problema cu părul și unghiile este că sunt ultimele țesuturi în care se fixează nutrienții așa că sunt primele afectate atunci când apar diverse carențe.

Trebuie să mai știi un lucru: creșterea părului și a unghiilor depinde în mare măsură de sănătatea și buna funcționare a rinichilor. Așa că este important să-i menții sănătoși hidratându-te corespunzător. Plus că hidratarea este importantă în sine pentru păr și unghii. Părul, în special, resimte imediat lipsa lichidelor și se usucă, devenind casant.

Așadar, lista promisă:

1. Legumele proaspete

Legumele verzi sunt surse importante de vitamine și minerale. Dar și morcovii, pătrunjelul, roșiile, toate conțin elemente care protejează și întăresc părul și unghiile. Practic nu ai cum să greșești cu legumele. 

2. Fructele proaspete

La fel și cu fructele. În special cele roșii (de pădure, căpșuni, rodii etc), mango sau avocado, acestea din urmă fiind o sursă nemaipomenită de grăsimi bune care care stimulează creșterea părului și unghiilor, le întăresc și le mențin sănătoase.

Citeste mai mult pe andreeasava.ro

×