x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos 10 băuturi pentru tinerețe veșnică

10 băuturi pentru tinerețe veșnică

30 Iun 2014   •   19:04
10 băuturi pentru tinerețe veșnică

Nu este un secret faptul ca organismul nostru este format din 70% lichide si schimbul apa-sare in organism, este jumatate din succesul pe drumul spre sanatate si frumusete. Antioxidantii, in primul rand trebuie sa fie din fructe si preparate ale acestora cum ar fi sucuri si bauturi; acestea mai contin si vitamine, substante biologice active proaspete – pectina, acizi organici, uleiuri eterice. Decocturile din plante, infuziile si ceaiurile sunt o sursa de netagaduit de antioxidanti.

Va prezentam 10 bauturi care ajuta la o imbatranire mai lenta si mentin mai mult timp frumusetea noastra:

1. Apa
Pentru a avea pielea fina si proaspata aveti nevoie de hidratare constanta. Prin urmare, este necesar sa se prevada cantitatea necesara de apa. Desigur, cantitatea de apa depinde de greutatea corporala a fiecareia, activitatea fizica, sezoane. Opt pahare de apa pe zi sunt suficiente pentru a asigura nivelul necesar de hidratare a pielii. Dupa cateva saptamani de veti fi fascinati de rezultat – pielea devine mai supla, moale si neteda. In plus fata de piele, apa este necesara pentru a mentine echilibrul electrolitic al organismului si pentru o buna functionare a creierului.

2. Sucul de lamaie
Nu ar trebui sa fie trecut cu vederea nici sucul de lamaie. Sucul de lamaie este benefic pentru boli pulmonare, rani si, de asemenea, in timpul otravirii. Se crede ca lamaile sunt cel mai bun remediu pentru boli de inima, icter si sarcina. Lamaia se aplica cu succes in timpul epidemiilor si pentru tratarea reumatismului. Insa sucul de lamaie nu este pe gustul tuturor, din cauza acidului puternic. Mai jos va prezentam doua retete simple, care depaseste aceasta problema:
Reteta suc de lamaie: La 1 litru de apa este suficienta 1-2 lamaie si o jumatate de cana de zahar. Se toarna zaharul in apa si se taie in felii subtiri lamaia, se fierbe si se raceste. Cand se serveste poate fi adaugat un cub de gheata in pahar.
Lamaie cu miere: Aproximativ 1 litru de apa este suficienta la 1 lamaie, 4 linguri de miere. In apa se pun feliile de lamaie, adaugati miere, zeama de lamaie, se fierbe, apoi se amesteca si se lasa sa se raceasca. Se serveste cu o bucata de lamaie si un cub de gheata.

3. Cafea
De fapt, aceasta potoleste setea, precum si apa obisnuita. Studii stiintifice au aratat ca cafeaua poate reduce riscul de atac de cord – efectul protector se datoreaza antioxidantilor si altor componente din cafea boabe. Cafeaua are un efect de protectie impotriva unor forme de cancer. Reimprospateaza si imbunatateste starea de spirit. Ajuta la recuperarea dupa efort fizic, chiar previne diabetul si boala Alzheimer. 

Citeste continuarea pe RevistaFelicia.Ro

×
Subiecte în articol: felicia dieta frumusete sanatate