Tenul are permanent nevoie de hidratare şi curăţare. Nu este suficient să aplici zilnic un produs demachiant şi o cremă. Periodic trebuie să îţi cureţi tenul în profunzime cu ajutorul măştilor cosmetice
Tenul are permanent nevoie de hidratare şi curăţare. Nu este suficient să aplici zilnic un produs demachiant şi o cremă. Periodic trebuie să îţi cureţi tenul în profunzime cu ajutorul măştilor cosmetice. Ca să obţii un dublu beneficiu este bine să utilizezi o mască relaxantă potrivită tipului tău de ten. Poţi prepara o astfel de mască naturală chiar la tine acasă, respectînd recomandările doctorului Larisa Ionescu-Călineşti, medic specialist medicină internă, cu specializare în api-fitoterapie, de la Institutul Naţional pentru Medicină Complementară şi Alternativă.
Măşti cu miere
În acest sezon, cu schimbări bruşte de temperatură, ideale sînt măştile blînde pe bază de miere. Trebuie ştiut că înainte de aplicarea măştii este necesar un gomaj, care să te ajute să îndepărtezi straturile de celule moarte de la suprafaţa pielii. Şi acest produs de exfoliere îl poţi prepara acasă din cîteva căpşune zdrobite, amestecate cu o linguriţă cu zahăr şi puţin ulei de măsline. Aplicînd acest gomaj cu mişcări circulare vei elimina impurităţile şi îţi vei deschide porii.
Este timpul să treci la mască. Pentru pielea sensibilă şi deschisă la culoare este indicată mierea de salcîm, iar pentru pielea mai închisă este potrivită mierea polifloră. După aproximativ 5 minute de la aplicare, mierea va avea un efect astringent asupra pielii, mai ales în cazul persoanelor cu ten uscat. Dacă senzaţia este puternică şi greu de suportat, masca poate fi îndepărtată cu apă caldă. Ideal ar fi ca ea să se păstreze pe faţă între 10 şi 15 de minute, mai ales în cazul persoanelor cu ten gras sau acneic. Acestea pot adăuga în miere şi o linguriţă cu suc de lămîie, cu acţiune de combatere a excesului de sebum.
De ce mierea este o sursă de sănătate pentru piele? Pentru că ea conţine enzime cu efect bactericid, distrugînd microbii de la nivelul pielii. Acesta este şi motivul pentru care mierea este recomandată persoanelor cu ten acneic sau cu leziuni la nivelul pielii. Acest produs apicol mai are în compoziţie un cocteil de săruri minerale, aminoacizi şi vitamine, cu efect hidratant şi relaxant asupra tenului. Tot mierea conţine polifenoli, polen şi antioxidanţi ce previn îmbătrînirea precoce a pielii.