x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos 10 sfaturi pentru a slăbi înainte de sărbători

10 sfaturi pentru a slăbi înainte de sărbători

16 Noi 2017   •   18:03
10 sfaturi pentru a slăbi înainte de sărbători

Sărbătorile de iarnă se apropie, iar mirosul de mâncare parcă deja se simte. Kilogramele care se acumulează în timpul sărbătorilor de iarnă sunt inevitabile, în ciuda încercărilor noastre de a sta departe de toate alimentele bogate în calorii, adică să încercăm să nu ne atingem de nimic. Publicaţia Daily Mail a venit cu o altă alternativă, respectiv moduri în care să slăbeşti înaintea sărbătorilor de iarnă. Astfel, prin intermediul acestor sfaturi, vei rezista cu mai multă uşurinţă tentaţiilor din viitoarea perioadă aglomerată.

1.Construieşte-ţi o rutină în privinţa exerciţiilor fizice

Zilele reci şi scurte nu reprezintă cea mai încântătoare motivaţie pentru a ieşi afară şi a face sport. Însă, cu caloriile excesive care se apropie, sportul reprezintă foarte mult. Încearcă să îţi faci un program clar, în care să incluzi exerciţiile fizice, pe lângă activităţile obişnuite, şi pe care să-l respecţi cu stricteţe.

2. Fii atent la ce mănânci

Încearcă să îţi pregăteşti singur masa, pentru a ştii exact ce mănânci. Fă-ţi mese echilibrate, cu o cantitate bună de proteine, precum carne, peşte, pui, ouă, tofu sau fasole şi adaugă cel puţin două sau trei porţii de legume.

3. Asigură-te că ai stocurile pline

Îţi doreşti să găteşti, însă nu ai ingredintele necesare. Serile sunt mult prea reci pentru a ieşi din casă, aşa că poţi ceda foarte uşor şi poţi renunţa la cea de-a doua regulă. Pentru a te asigura că nu vei ceda tentaţiei de a comanda mâncare din oraş, asigură-te că ai mereu provizii în casă.

4. Schimbă cafeaua

Ieşirile în oraş vor începe să fie înconjurate de băuturi calde. Încearcă să nu optezi pentru cafele cu zahăr sau frişcă. Dacă vrei o băutură caldă, optează pentru o cafea simplă sau un ceai.

5. Evită deserturile

Cel mai bun mod de a evita deserturile este să te dezobişnuieşti de gustul lor. Imediat ce îţi pierzi interesul pentru gustul dulciurilor, le vei găsi foarte uşor de evitat.

6. Evită alcoolul

Alcoolul inhibă procesul de slăbire. Cu cât eviţi cât mai mult alcoolul, cu atât dorinţa de a te apropia de el va scădea din ce în ce mai mult. Notează-ţi trei sau patru zile în care să nu te atingi de alcool şi respectă-le fără vreo scuză.

7. Concentrează-te

Concentrează-te asupra kilogramelor de care îţi doreşti să scapi de mult timp. Dacă îţi setezi foarte bine priorităţile, nu îţi va fi dificil să îţi continui planul fără ezitare şi să atingi obiectivul mult dorit.

8. Îmbunătăţeşte-ţi sistemul iimunitar

În perioada sărbătorilor de iarnă este mult mai probabil să consumi mâncăruri care sunt mai puţin nutritive. Acestea, împreună cu mai puţin somn şi cu un program plin, vor cauza deteriorarea sistemului imunitar. Încearcă să mănânci cât mai multe alimente nutritive, pentru a-ţi întări sistemul imunitar. Consumând multe alimente bogate în antioxdanţi, radicalii liber produşi de stres îţi vor părăsi corpul.

9.  Stimulează-ţi bacteriile intestinale

Există o foarte mare legătură între sănătatea intestinală şi sănătate în general, iar un nivel adecvat de bacterii bune este cheia. Bacteriile intestinale au leătură cu echilibrul, iar bacteriile bune vor apărea dacă vom consuma “mâncarea corectă”, fibrele. Astfel, trebuie să ai o dietă în care să consumi alimente bogate în fibre, precum: legumele, orezul, fasolea.

10. Somnul

Somnul are un rol semnificativ în încercarea de a slăbi. Astfel, trebuie să te asiguri că dormi între şapte şi nouă ore în fiecare seară, pentru a echilibra nivelul de hormoni şi, astfel, pentru a nu-ţi sabota eforturile de a pierde în greutate.

 

 

×
Subiecte în articol: iarna sarbatori cura slabit sfaturi dieta