
Medicul cardiolog Jose Abellan arată, într-o postare pe Instagram, că anumite alimente, pe care le credem opțiuni sănăoase, pot prezenta riscuri semnificative pentru inimă. În plus, specialistul subliniază că mersul pe jos, deși benefic, nu este suficient pentru a menține o masă musculară sănătoasă, esențială pentru protejarea inimii, notează dcnews.ro.
„Nu sunt atât de sănătoase pe cât crezi! Așa este. Din ce în ce mai mult, devenim conștienți că unele lucruri pe care le-am considerat sănătoase, de fapt, nu sunt chiar atât de benefice. Îți povestesc puțin despre fiecare.
Ouă
Deși sunt un aliment natural și o bună sursă de nutrienți, potrivit studiilor, consumul lor crește riscul de boli cardiovasculare pe termen lung, comparativ cu consumul de legume.
Vin
Proprietățile sale cardiovasculare atât de lăudate, de fapt, nu sunt chiar atât de benefice. Deși reduce riscul de infarct, alcoolul este un toxic pentru inimă care crește incidența aritmiilor și a insuficienței cardiace.
Carne roșie
Consumul de carne roșie, chiar și cea neprocesată, crește riscul de anumite tipuri de cancer, cum ar fi cel de colon, și de evenimente cardiovasculare pe termen lung.
Lapte
Este o sursă bună de nutrienți esențiali, dar asta nu îl face un aliment esențial. Studiile ne arată că, atunci când înlocuim grăsimea din lapte cu grăsimi de origine vegetală, riscul de a suferi un infarct scade.
Mersul pe jos
Deși a fi activ și a merge pe jos aduc beneficii pentru sănătatea ta, nu este suficient. Dovezile sunt clare, iar noi știm că exercițiile de forță sunt esențiale pentru a menține o masă musculară optimă care să protejeze sănătatea
Sper ca aceste sfaturi să te ajute să ai mai multă grijă de tine și să îți protejezi mai bine sănătatea", a transmis dr. Jose Abellan, pe Instagram.
