x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos 5 beneficii extraordinare ale ceaiului de arnică

5 beneficii extraordinare ale ceaiului de arnică

de Redacția Jurnalul    |    24 Iun 2024   •   18:00
5 beneficii extraordinare ale ceaiului de arnică

Ceaiul de arnică ajută la reducerea inflamației și a durerii.

Ceaiul de arnică este folosit în medicina tradițională și homeopată. Arnica (Arnica montana) este o plantă perenă, din  Europa și America de Nord, cu flori galbene sau portocalii. Are numeroase beneficii pentru organism și poate fi folosită atât intern cât și extern.

Acesta este folosit mai mult extern dar aduce și beneficii și la nivel intern, însă arnica trebuie consumată cu prudență deoarece devine toxică în  cantități mari. 

1. Reducerea inflamației

Arnica are proprietăți antiinflamatoare puternice, care ajută la reducerea inflamației și umflăturilor. Este utilizată pentru lovituri, entorse, luxații și alte traumatisme minore ale țesuturilor moi.

2. Ameliorarea durerii

Ceaiul de arnică aplicat extern poate ajuta la ameliorarea durerilor musculare și articulare, fiind util în artrită, reumatism și alte afecțiuni dureroase.

3. Vindecarea vânătăilor

Arnica accelerează vindecarea vânătăilor prin îmbunătățirea circulației sanguine în zona afectată.

4. Infecții de piele

Are proprietăți antimicrobiene, astfel că ceaiul de arnică poate fi utilizat pentru a curăța și a preveni infecțiile minore ale pielii, cum ar fi tăieturile, zgârieturile și iritațiile.

4. Circulația sângelui sanguine

Ceaiul de arnică poate stimula circulația sanguină atunci când este aplicat local, ajutând la reducerea senzației de picioare grele și obosite.

5. Afecțiuni bucale

Gargara cu ceai de arnică poate ajuta la ameliorarea inflamațiilor și infecțiilor din cavitatea bucală, inclusiv gingivita și stomatita.

Mod de preparare

În apa fierbinte se adaugă 1-2 lingurițe de flori uscate de arnică. Se lasă la infuzat timp de 10-15 minute. Se strecoară și se lasă să se răcească înainte de a-l folosi.

Pentru uz extern se înmoaie o compresă sau un tifon în ceaiul de arnică și se aplică pe zona afectată. Se lasă compresa să acționeze 15-20 de minute, de câteva ori pe zi.

Atenție la riscuri

Uz Intern Limitat: Arnica este toxică dacă este ingerată în cantități mari. Ceaiul de arnică este recomandat în principal pentru uz extern. Dacă este utilizat intern, trebuie să fie foarte diluat și sub supravegherea unui specialist în plante medicinale sau a unui medic.

Reacții Alergice: Unele persoane pot dezvolta reacții alergice la arnică. Este recomandat să testați o cantitate mică de ceai de arnică pe piele înainte de a o folosi pe o suprafață mai mare.

Evită contactul cu rănile deschise: Arnica nu trebuie aplicată pe răni deschise, piele iritată sau mucoase.

Sarcină și alăptare: Femeile însărcinate sau care alăptează ar trebui să evite utilizarea internă a arnicii, deoarece poate fi periculoasă pentru făt sau sugar, potrivit spynews.ro.

×
Subiecte în articol: ceai arnica