x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos 5 ponturi ca să nu te îngrași când stai mai mult în casă, ba chiar să slăbești câteva kg

5 ponturi ca să nu te îngrași când stai mai mult în casă, ba chiar să slăbești câteva kg

02 Apr 2020   •   19:30
5 ponturi ca să nu te îngrași când stai mai mult în casă, ba chiar să slăbești câteva kg
Sursa foto: pixabay.com

Am auzit multă lume plângându-se că s-a îngrășat, măcar puțin, de când libertatea de mișcare ne-a fost limitată odată cu această criză provocată de coronavirus. Pe de o parte fiindcă se mișcă mai puțin, apoi fiindcă mulți au tendința de a mânca mai mult când stau acasă, unii chiar refulează așa pe fond nervos. Iată 5 ponturi care sigur vă vor ajuta nu doar să nu vă îngrășați, în această perioadă, ba chiar să și dați joc câteva kg, dacă vă țineți de ele:

1. Bea mai multă apă

Încep mereu cu asta fiindcă e un truc atât de simplu și mai este și absolut esențial pentru sănătate! Eu îmi încep întotdeauna ziua cu o cană de 400 de ml de apă pe stomacul gol, imediat ce mă trezesc, înainte de a face orice altceva. Bea multă apă și pe parcursul zilei. Organismul tău va funcționa mai bine dacă este hidratat corespunzător.

În plus, când ți se face foame, bea mai întâi niște apă și așteaptă măcar jumătate de oră. E posibil să constați că, de fapt, îți era sete nu foame și ai interpretat greșit semnalele transmise de corpul tău.

Iar, când știi că urmează să te așezi la masă, bea cam cu jumătate de oră înainte apă. Îți va mai tăia senzația de foame, stomacul nu va mai fi la fel de gol și vei mânca mai puțin.

2. Mănâncă încet și nu te îndopa

În primul rând, încearcă să mănânci încet, adică să nu-ți umpli gura și să mesteci pe îndelete. Vei vedea că te vei sătura mai repede și cu mai puțină mâncare. În plus, măsura este cheia. Mai ales în cazul alimentelor care îngrașă, încearcă să mănânci cât să-ți potolești pofta. N-ai nevoie de un camion de înghețată. Încearcă să te limitezi la una singură.

Aceeaşi regulă şi în cazul alcoolului. Am mai spus că este inamicul siluetei, mai ales al abdomenului. Nu spun să renunți de tot la el dar nu exagera. Bea un pahar de vin (de preferinţă sec) sau de tărie, dacă nu te poţi abţine, dar după masă. Bătrânii ştiu ei ce ştiu când spun să bei o ţuică pe stomacul gol ca să ai poftă de mâncare. Este perfect adevărat. Te vei minuna şi tu cât de mult vei putea mânca. Şi încearcă să te limitezi la băuturi simple. Ce să vezi?! Băuturile dulci (de tip aperitiv), ca orice alt aliment dulce, conţin zahăr deci îngraşă.

 

Citește mai mult pe andreeasava.ro

×