x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos 6 motive pentru care să nu dormi cu telefonul lângă tine

6 motive pentru care să nu dormi cu telefonul lângă tine

de Redacția Jurnalul    |    07 Dec 2023   •   17:15
6 motive pentru care să nu dormi cu telefonul lângă tine
Sursa foto: Hepta

Telefonul mobil nu trebuie să stea în apropierea capului atunci când dormi.

Iată motivele pentru care să așezi spartphone-ul la depărtare când te odihnești:

1. Lumina albastră a ecranului: Aceasta poate suprima producția de melatonină, un hormon esențial pentru inducerea somnului. Acest lucru poate afecta calitatea somnului și provoacă insomnii.

2. Radiatii electromagnetice: Telefoanele mobile emit radiații electromagnetice, iar expunerea prelungită la acestea, chiar și în timpul somnului, a fost asociată cu potențiale efecte negative asupra sănătății.

3. Distragere și dependență: Păstrarea telefonului lângă pat poate duce la tentația de a verifica mesaje, notificări sau rețele sociale înainte de culcare. Aceste activități pot prelungi timpul de trezire și afectează calitatea somnului.

4. Încărcare și supraincălzire: Dacă îți încarci telefonul în timpul nopții și îl ții sub pernă sau pe pat există riscul supraincălzirii dispozitivului, ceea ce afectează bateria și crește riscul de incendiu.

5. Somn neliniștit: Dacă primești apeluri, mesaje sau notificări în timpul nopții, sunetul sau vibrațiile telefonului pot perturba somnul.

6. Impactul asupra relațiilor interpersonale: Dacă folosești telefonul înainte de a adormi, acest lucru poate afecta timpul petrecut cu partenerul de viață sau familia, potrivit potrivit soundofsleep.com, citat de dcnews.ro.

Este astfel recomandat să ții telefonul cât mai departe de  pat. 

 

×
Subiecte în articol: telefon dormit smartphone