x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos 7 beneficii ale rădăcinii de brusture asupra sănătății

7 beneficii ale rădăcinii de brusture asupra sănătății

de Redacția Jurnalul    |    22 Mar 2024   •   19:00
7 beneficii ale rădăcinii de brusture asupra sănătății

În unele culturi, o anumită plantă medicinală este consumată ca o legumă. Aceasta are multiple beneficii asupra organismului,

Rădăcina de brusture poate trata diferite afecțiuni și poate fi utilizată sub mai multe forme: tinctură, extract, pulbere, ceai și supliment. Dacă vrei să o administrezi pe termen lung, este bine să ceri sfatul unui medic.

Brusturele are frunze mari în formă de inimă și produce flori violet primăvara și toamna.

Conține uleiuri și compuși numiți taninuri și steroli vegetali. În medicina tradițională chinezească se consideră că rădăcinile de culoare închisă pot oferi beneficii pentru sănătate.

Ceaiul din rădăcină de brusture este eficient împotriva balonării. 

Infecții

Poate trata răceli obișnuite, dureri în gât și alte boli. Aceasta poate asigura proprietăți antibacteriene și poate fi utilă în distrugerea biofilmelor, care sunt colonii mari și lipicioase de bacterii dăunătoare. Poate combate astfel placa orală care este responsabilă de apariția cariilor dentare și poate acționa împotriva infecțiilor de tract urinar.

Diabet

Ar putea preveni nivelurile foarte crescute ale glicemiei. În forma sa fermentată poate diminua glicemia, astfel că poate fi utilizată în tratarea diabetului.

Inflamații

Diminueazăinflamația în organism. Efectele radicalilor liberi, afecțiunile autoimune și alte afecțiuni medicale pot determina inflamație cronică. Inflamația se asociază cu o serie de probleme medicale, inclusiv cu osteoartrita. Rădăcina de brusture poate scădea simptomele de inflamație la persoanele cu osteoartrită la nivelul genunchiului.

Piele

Produsele topice care conțin rădăcină de brusture pot atenua simptomele afecțiunilor dermatologice. Poate calma și poate trata probleme frecvente ale pielii, precum: acnee, eczeme și psoriazis, conform Dr. Axe.

Efecte diuretice

Are efecte diuretice, contribuind la eliminarea apei din organism. Această proprietate poate fi foarte benefică pentru persoanele care se confruntă cu simptome ale retenției de apă.

Antioxidant

ntioxidanții contribuie la combaterea efectelor cauzate de radicalii liber. Radicalii liberi sunt substanțe chimice din organism care dăunează celulelor corpului și pot cauza o serie de afecțiuni cronice, inclusiv: cancer, îmbătrânire prematură și afecțiuni inflamatorii.

Anticancerigen

Radicalii liberi și inflamația reprezintă factori care pot favoriza dezvoltarea cancerului. În acest caz, rolul brusturelui ca antioxidant antiinflamator ar putea oferi efecte anticancerigene și ar putea încetini dezvoltarea celulelor canceroase, potrivit Medical News Today.

Reacții adverse

Poate cauza reacții alergice, mai ales dacă suferi deja de alergii la alte plante. Poate interacționa cu unele medicamente, cum ar fi diuretice, anticoagulante sau antidiabetice, potrivit medicool.ro.

×
Subiecte în articol: planta medicinala radacina brusture