x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos 7 beneficii pentru sănătate ale fructelor de guava

7 beneficii pentru sănătate ale fructelor de guava

de Anastasia Paul    |    23 Noi 2023   •   23:00
7 beneficii pentru sănătate ale fructelor de guava
Sursa foto: Hepta

Guava este un arbore tropical originar din America Centrală. .Fructele au formă ovală, coajă verde deschis sau galben și conțin semințe comestibile. Frunzele de guava sunt folosite în ceaiuri iar extractul de frunze sub formă de supliment.

Mai este denumită „Regina fructelor” datorită proprietăților sale medicinale. Este eficient în combaterea germenilor, bacteriilor și gripei sezoniere. Conține o varietate de antioxidanți care ajută la îmbunătățirea sănătății inimii, digestiei, combaterea inflamației etc.

Ce se întâmplă dacă mâncăm guava zilnic?

1. Diabet

Aceste fructe ajută la îmbunătățirea nivelului de zahăr din sânge și rezistența la insulină. Sunt recomandate astfel persoanelor cu diabet. De asemenea, ceaiu din frunze de guava scade zahărul din sânge după masă, iar efectele durează până la două ore.

2. Inimă

Nivelurile ridicate de antioxidanți și vitamine din frunzele de guava ajută la protejarea inimii de daunele provocate de radicalii liberi deoarece conțin niveluri ridicate de potasiu și fibre solubile. Extractul de frunze de guava ajută la scăderea tensiunii arteriale, colesterolului LDL „rău” și la creșterea colesterolului HDL „bun”. Extraectul de frunze de guava scade hipertensiunea arterială iar nivelurile ridicate de colesterol LDL sunt legate de riscuri mai mari de boli de inimă și accident vascular cerebral

3. Sistemul nervos

Acidul folic și vitamina B9 din guava facilitează dezvoltarea sistemului nervos al bebelușului și previn orice tulburare neurologică a acestora. 

4. Pierderea în greutate

Datorită conținutului scăzut de calorii și multe fibre, sunt recomandate în diete. Nu numai că îreduc foamea, dar stimulează și metabolismul. Au un conținut relativ mai mic de zahăr în comparație cu alte fructe sănătoase.

5. Anticancerigen

Fructele sunt  bogate în nutrienți. Conține licopen, un antioxidant puternic care este eficient în neutralizarea și scăderea celulelor canceroase din organism. Extractul de guava previne creșterea celulelor canceroase.

6. Ochi

Guava este bogată și în vitamina A, ceea ce ajută la sănătatea ochilor și a vederii. șÎncetinește degenerescența maculară și cataracta.

7. Relaxant

Guava conține magneziu, care ajută la relaxarea nervilor și mușchilor. Deoarece este un relaxant pentru nervi, consumul de guava după o zi obositoare ajută să te relaxezi după o zi grea.  mintea și mușchii. Este bogată și în mangan, ceea  ce îmbunătățește absorbția nutrienților, potrivit thequint.com.

 

 

×
Subiecte în articol: guava sanatate