x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos 7 efecte pozitive ale pisicii asupra sănătății omului

7 efecte pozitive ale pisicii asupra sănătății omului

de Redacția Jurnalul    |    29 Mar 2024   •   16:00
7 efecte pozitive ale pisicii asupra sănătății omului

Pisicile au mai multe beneficii asupra sănătății omului, după cum au dovedit studiile științifice.

 

  1. Scăderea riscului de afecțiuni ale inimii – studiile au demonstrat că deținerea unei pisici poate reduce stresul, ceea ce înseamnă reducerea riscului de afecțiuni cardio-vasculare. Riscul de atac de cord scade astfel cu 30%.
  2. Vindecarea tendoanelor, oaselor și mușchilor – torsul unei pisici este unul dintre cele mai liniștitoare sunete, iar aceasta s-a dovedit științific ca functioneaza pe o frecvență de 20-140 HZ, ceea ce ajută la vindecarea în urma unei răni. 
  3. Somn – mai multe studii efectuate în Marea Britanie au constatat că oamenii (în special femeile) preferă să doarmă cu pisicile în locul partenerilor lor și spun că dorm mai bine cu o pisică decât cu un om. Un studiu recent efectuat de Centrul Clinic Mayo pentru Medicina Somnului arată că 41% dintre persoanele din acest studiu au dormit mai bine datorită animalului lor de companie, în timp ce 20% au spus că a condus la tulburări.
  4. Atractivitate – Analizele efectuate de Dr. June Nicolls, cercetător principal în domeniul animalelor de companie, au descoperit că femeile erau mai susceptibile de a fi atrase de bărbații cu animale de companie, cu un procent de 90% dintre femeile singure care percep bărbații cu pisici ca fiind mai drăguți decât cei fără.
  5. Reducerea stresului și anxietății – Pisicapoate declanșa de fapt eliberarea de substanțe chimice calmante în corpul uman, care scad stresul și anxietatea ușoară.
  6. Scăderea alergiilor la copii – În 2002, Institutul Național de Sănatate a lansat un studiu care a arată că bebelușii cu vârste sub un an care erau expuși unei pisici aveau mai puține șanse să dezvolte alergii. Potrivit lui Marshall Plaut, MD, șeful secției de mecanisme alergice de la Institutul Național de Alergii și Boli Infecțioase, „expunerea ridicată la animale de companie la începutul vieții pare să protejeze împotriva alergiilor la animale de companie, dar și a altor tipuri de alergii comune, cum ar fi alergia la acarieni, ambrozie și iarbă.
  7. Vizionarea de clipuri cu pisici – Un studiu pe 7.000 de oameni, realizat de Universitatea Indiana din Bloomington, a constatat că vizionarea videoclipurilor cu pisici pe internet mărește energia spectatorilor și emoțiile pozitive, reducând în același timp sentimentele negative, potrivit ziarulring.ro. 

 

×
Subiecte în articol: pisici card de sănătate