x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Sfaturi de frumusețe. 7 trucuri de îngrijire a pielii toamna

Sfaturi de frumusețe. 7 trucuri de îngrijire a pielii toamna

de Redacția Jurnalul    |    16 Sep 2024   •   21:00
Sfaturi de frumusețe. 7 trucuri de îngrijire a pielii toamna
Sursa foto: Unsplah.com

Anotimpurile reci pot afecta bariera naturală de protecție a pielii, favorizând deshidratarea. Astfel că este indicat să apelăm la produse naturale.

Uleiuri vegetale 

Uleiurile vegetale hidratează și îngrijește pielea în mod natural. Sunt bogate în acizi grași esențiali și vitamine, care ajută la refacerea barierei protectoare a pielii.

Uleiul de cocos are calități emoliente, antibacteriene și antifungice, fiind ideal pentru pielea sensibilă.

Uleiul de măsline conține antoxidanți și vitamina E. Ajută astfel la hidratarea și regenerarea pielii uscate. 

Uleiul de migdale este un ulei ușor, ideal pentru pielea uscată și delicată, deoarece se absoarbe rapid și oferă o hidratare de lungă durată.

Citiți și Beneficiile naturale ale capsulelor pe bază de plante

Miere

Mierea atrage și reține umiditatea în piele. Are și proprietăți antibacteriene și antioxidante, fiind ideală pentru pielea uscată și sensibilă.

Masca cu miere se aplică în strat subțire timp de 15-20 de minute pentru calmare și hidratare.

Scrubul cu miere și zahăr se prerpară prin amestecarea mierii cu zahăr brun. 

Aloe Vera 

Aloe Vera are proprietăți calmante și hidratante. Gelul este ușor, se absoarbe rapid și este perfect pentru toate tipurile de piele.

Se aplică gel de aloe vera pe față și corp pentru calmarea și hidratarea pielii uscate sau iritate. Este eficient după expunerea la aer rece și vânt.

Masca cu aloe vera și câteva picături de ulei de măsline este hrănitoare și hidtatantă.

Unt de shea 

Untul de shea este un emolient natural, pătrunde adânc în piele și o hidratează în profunzime. Este bogat în vitaminele A și E, ajutând la regenerarea celulară și protejează pielea de factorii de mediu.

Unt de shea pur se aplică direct pe zonele uscate ale pielii, în special pe mâini, coate și genunchi. Este ideal pentru pielea crăpată sau foarte uscată.

Crema de corp cu unt de shea și ulei de jojoba este ideală pentru o piele netedă și suplă.

Citiți și Cele mai bune poziții de somn pentru o inimă sănătoasă: Cum trebuie să dormi dacă ai hipertensiune sau ești răcit

Avocado

Avocado este bogat în acizi grași sănătoși și vitamine, fiindun ingredient excelent pentru măștile de față hidratante. Hrănește și repară pielea uscată și ternă.

Masca cu avocado și miere se prepară prin amestecarea pulpei unui avocado copt cu o lingură de miere pe față timp de 15 minute. Aceasta rănește și reface pielea deshidratată.

Uleiul de avocado este ideal pentru masajul facial sau ca hidratant pentru corp. Este recomandat pentru pielea matură sau deshidratată, deoarece ajută la reducerea ridurilor și oferă elasticitate pielii.

Exfoliere

Exfolierea regulată ajută la îndepărtarea celulelor moarte de la suprafața pieliie. Este important să alegi exfolianți naturali și blânzi, pentru a nu agresa pielea.

Scrub cu fulgi de ovăz și miere se obține din amestecul de fulgi de ovăz cu miere și câteva picături de ulei de cocos pentru un scrub natural și delicat. Ovăzul calmează pielea, iar mierea și uleiul hidratează în profunzime.

Scrub cu zaț de cafea și ulei de măsline - Zațul de cafea ajută la stimularea circulației și la exfolierea delicată a pielii, iar uleiul de măsline hidratează.

Băi cu lapte și miere

Baie cu lapte și miere: Adaugă o cană de lapte integral și 2-3 linguri de miere în apa caldă a băii. Aceste ingrediente vor hidrata și înmuia pielea, lăsând-o catifelată și suplă.

Sare de mare și uleiuri esențiale: Dacă vrei să îți relaxezi și hrănești pielea, adaugă sare de mare și câteva picături de uleiuri esențiale de lavandă sau trandafir în apa băii, potrivit longevitymagazine.ro

×
Subiecte în articol: toamna ingrijire piele frumusete