Articolele despre mesele de sărbători, în general, se referă la excese, calorii cu carul, îndopat la refuz, eventual ajuns la spital cu indigestii și alte probleme metabolice.
Ca să mai înveselim totuși atmosfera, fiindcă sărbătorile trebuie să fie prilej de bucurie nu de griji și sentimente de vinovăție, vă spun că unul dintre alimentele care se află în mod tradițional pe masa de Paști este o adevărată minune a naturii, inclus în rândul plantelor medicinale, având multiple beneficii pentru sănătate și nici nu îngrașă, ca să ne ocupăm și de partea estetică a problemei.
Și, ca să nu mai prelungesc suspansul, este vorba despre ceapă verde. Merge excelent cu drobul, ouăle roșii, la friptură, în salată, cu brânză sau caș. Posibilitățile sunt extrem de variate.
Iată și de ce spun despre ea că este o adevărată minune a naturii, fără să exagerez prea tare.
8 beneficii ale cepei verzi
1. Detoxifiază
Profesorul Mencinicopschi spune despre ceapă că este unul dintre cei mai puternici și eficienți detoxifianți. Are proprietăți antivirale antibacteriene, conține multe fibre și vitamina C.
2. Bună pentru cei alergici
Conține o cantitate însemnată de quercetină, un antioxidant foarte puternic , chiar mai puternic decât vitamina E. Multe studii arată că acest compus are efecte majore antiinflamatorii și ajută la reducerea histaminei și a altor surse de alergii și inflamații.
Citeste tot articolul AICI