x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Aloe vera, adevăratul miracol din antichitate

Aloe vera, adevăratul miracol din antichitate

08 Mar 2017   •   16:57
Aloe vera, adevăratul miracol din antichitate

Aloe vera este utilizată din Antichitate, de vechii egipteni, fiind recunoscută pentru proprietățile ei vindecătoare. Rușii o numeau „elixirul tinereții“, iar chinezii, „remediul armoniei“, scrie ziarulring.ro.

De asemenea, planta este folosită de secole și de indieni, care îi cunoșteau proprietățile de tonificare a țesuturilor. Cu ajutorul ei, aceștia își păstrau tinerețea. Mai mult, se pare că secretul ritualului de frumusețe al reginelor egiptene Cleopatra şi Nefertiti era chiar sucul de aloe vera, pe care acestea îl utilizau la îmbăiere.

Utilizată de mai bine de 5.000 de ani, aloe vera conține peste 200 de substanțe active, printre care se numără 18 amino­acizi, vitamine, minerale (printre care calciu, magneziu, fosfor, potasiu, zinc și cupru), săruri minerale, hormoni vegetali care contribuie la creșterea celulară și cicatrizare, precum şi mucopolizaharide care sunt responsabile de hidratarea celulară.

Principalele întrebuințări ale aloei vera sunt: tratarea vânătăilor, înțepăturilor de insecte și alinarea arsurilor. Pentru tratarea afecţiunilor cutanate, se recomandă aplicarea unei fâșii înguste din frunza plantei direct pe suprafaţa de piele afectată. Unii specialiști susțin că preparatele pe bază de aloe vera pot fi folosite și contra mătreţii.

×
Subiecte în articol: aloe vera beneficii aloe vera