x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Atenție la telefonul mobil în timpul somnului. Neurochirurgul Vlad Ciurea: "Emite radiații, este dovedit"

Atenție la telefonul mobil în timpul somnului. Neurochirurgul Vlad Ciurea: "Emite radiații, este dovedit"

de Redacția Jurnalul    |    09 Ian 2024   •   19:00
Atenție la telefonul mobil în timpul somnului. Neurochirurgul Vlad Ciurea: "Emite radiații, este dovedit"

Neurochirurgul Vlad Ciurea explică ce efecte asupra sănătății implică dormitul cu telefonul mobil lângă cap.

”Telefonul e o sursă de radiații, este bine să îl ținem la distanță, de ce să forțăm?

Cei care țin telefonul la capul patului se trezesc mai puțin odihniți decât cei care îl țin la distanță, dacă nu putem în altă cameră, măcar la 3-4 metri distanță”, spune prof. dr. Vlad Ciurea la RomâniaTV.

Medicul a mai tras semnale de alarmă și în trecut. 

”Telefonul emite radiații, este dovedit. Și sunt tot felul de experimente, nu are rost să le amintim pe toate. Sigur emite radiații și sigur este periculos! Trebuie să îl ținem la distanță. Îl punem pe masă, nu lângă inimă. Și avem legătura cu el prin diferite metode pentru a vorbi. La fel și în mașină, putem să răspundem ambient pe telefon, fără să punem mâna pe acesta. Iar în niciun caz, vă rog frumos, seara nu dormiți cu telefonul în pat!”, a spus medicul Vlad Ciurea.

El a explicat și care este secretul unui somn odihnitor. 

”Între 10 seara și 6 dimineața este cel mai odihnitor somn. Trebuie să găsim tot ce e posibil ca acest creier să se odihnească.

Somnul se induce prin îndepărtarea luminii, închiderea televizorului, îndepărtarea telefonului și relaxare totală în poziție orizontală”, a mai spus profesorul universitar. 

Acesta afirmă că, înainte de somn, o carte poate face minuni. 

“Fac tot posibilul ca la 21.45 să opresc televizorul, să iau o carte frumoasă, de călătorii, de aventuri, de poveste, cu geamurile cât mai deschise și să încerc să dorm. Și se poate. Fără somnifere și fără alte lucruri. Se poate, se poate, se poate”, spune medicul, potrivit Adevărul.ro

Un alt obicei sănătos se referă la ora de trezire

”Dimineața, ora de trezire la mine este 5.30. Iar dacă mergeți într-o vacanță, faceți tot posibilul să lăsați telefoanele, mailuri, să lăsați toate aceste suprasolicitări care vin din afară și care vă conturbă creierul.

O solicitare, de exemplu de la serviciu, într-o insulă grecească, îți conturbă tot și tot nu o rezolvi și ți-ai stricat vacanța respectivă”, explică acesta.

×
Subiecte în articol: telefon dormit Vlad Ciurea radiatii