x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Băile cu aburi purifică tenul

Băile cu aburi purifică tenul

de Steluta Indrei    |    26 Feb 2008   •   00:00

Tenul tău e lipsit de strălucire şi încărcat de impurităţi. Ai face aproape orice pentru a-ţi împrospăta chipul? Nu te gândi la metode sofisticate. Aminteşte-ţi de un remediu străvechi: băile cu aburi.

Tenul tău e lipsit de strălucire şi încărcat de impurităţi. Ai face aproape orice pentru a-ţi împrospăta chipul? Nu te gândi la metode sofisticate. Aminteşte-ţi de un remediu străvechi: băile cu aburi.

 

Pe lângă demachierea şi hidratarea de zi cu zi, tenul tău are nevoie în această perioadă de o curăţare în profunzime. Tratamentul cu abur are rolul de a deschide porii, ceea ce favorizează purificarea pielii şi îndepărtarea celulelor moarte. Pentru a efectua acest tratament cosmetic acasă ai nevoie de un vas larg, de plante medicinale, de uleiuri esenţiale cu arome relaxante şi de un prosop gros din bumbac. Pentru tenul gras şi mixt, salvia şi sunătoarea sunt cele mai bune, iar pentru tenul acneic este indicat muşeţelul. Pentru relaxare foloseşte uleiuri naturale de mandarin, levănţică, jojoba, ylang-ylang. Cum procedezi? În apa fiartă adaugă plantele şi câteva picături de ulei şi lasă la infuzat 2-3 minute. În acest timp, demachiază faţa şi, având prosopul pe cap, aşază-te deasupra vasului cu aburi. Atenţie însă ca aburii să nu fie fierbinţi! 

 

Contra excesului de sebum

Ce părere are medicul dermatolog Viviana Iordache despre acest tratament? “Expunerea la aburi în scopul deschiderii şi curăţării porilor este indicată mai ales persoanelor sub 30 de ani, cu tenul gras, predispus la apariţia coşurilor. Dar nu trebuie să abuzeze de acest tratament. El se repetă o dată la 3-4 săptămâni, iar durata de expunere la aburi nu trebuie să depăşească 10 minute. Persoanele de peste 30 de ani care se confruntă cu exces de sebum pot face acest tratament ocazional, dar nu trebuie să se expună mai mult de 3-4 minute”, recomandă dr Viviana Iordache de la Clinica Mikomed.

După efectuarea tratamentului cu aburi, clăteşte faţa cu apă rece şi aplică o mască pentru închiderea porilor, insistând asupra nasului şi pomeţilor, zone în care există riscul ca porii să rămână deschişi. În final utilizează o cremă cu o formulă puternic hidratantă menită să refacă elasticitatea pielii.

 

CONTRAINDICAŢII. “Atât persoanele cu probleme de microcirculaţie în zona feţei (cuperoză), cât şi cele cu piele uscată nu vor efec­tua tratamente cu aburi. Căldu­ra provoacă spar­­gerea vase­lor capilare, ac­cen­tuându-se efectul de faţă roşie. Iar în ca­zul persoanelor cu tenul uscat, aburii intensifică deshidratarea şi apariţia ridurilor”, avertizează dr Viviana Iordache.

×
Subiecte în articol: cosmetica tenul