x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Băutura care previne apariția bolii Alzheimer. Medicul Vlad Ciurea: „Trebuie consumată după fiecare masă”

Băutura care previne apariția bolii Alzheimer. Medicul Vlad Ciurea: „Trebuie consumată după fiecare masă”

de Redacția Jurnalul    |    13 Oct 2023   •   17:00
Băutura care previne apariția bolii Alzheimer. Medicul Vlad Ciurea: „Trebuie consumată după fiecare masă”
Sursa foto: Hepta

O anumită băutură este benefică pentru sănătatea creierului, potrivit neurologului Vald Ciurea.

Băutura care ţine creierul viu. Prof. dr. Vlad Ciurea: "Îți curăță organismul și face creierul limpede, ajută celula nervoasă"

În afară de apă, cea mai bună băutură pentru organism, mai există o băutură care ne menţine creierul sănătos, ne învaţă renumitul neurochirurg Vlad Ciurea.

El atrage atenția că aceasta previne boala Alzheimer, așa că este bine să o consumăm constant.  

"Trebuie să bem apă. Toți uităm. Apa ne spală, ne curăță organismul, ne curăță creierul. De asemenea, se știe din vechime: există un tratament cu ceaiuri în Alzheimer, tratament de prevenție.

Și se insistă asupra ceaiurilor care fac prevenție, că sunt bune pentru celula nervoasă. Se spune că favorizează un anumit metabolism, că ceaiurile au microelemente care circulă", a explicat prof. univ. dr. Vlad Ciurea, la Antena 3 CNN.

Ceaiul verde are astfel efecte extraordinare asupra celulelor nervoase. Medicul Vlad Ciurea spune că a aflat despre acesta de la un profesor renumit din Hanovra, care după orice masă bea ceai verde.

"Ceaiul verde este bun pentru Alzheimer. Este un vestit profesor la Hanovra care, după orice masă, bea ceai verde. Și l-am întrebat: "De unde, domnule profesor?" și mi-a spus că s-a acumulat în Persia această gândire, această religie, și spune acest lucru. 

În religie se spune că trebuie să bei ceaiuri care îți curăță organismul și îți fac creierul limpede", a adăugat neurochirurgul.

×