x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Sfaturi de frumusețe. Beneficiile nebănuite ale cuburilor de gheață pentru ten

Sfaturi de frumusețe. Beneficiile nebănuite ale cuburilor de gheață pentru ten

de Redacția Jurnalul    |    16 Mai 2024   •   09:15
Sfaturi de frumusețe. Beneficiile nebănuite ale cuburilor de gheață pentru ten

Cuburile de gheață au beneficii nebănuite asupra tenului dacă procedeul este aplicat în mod regulat.

Specialiștii spun că masarea feței cu cuburi de gheață după trezire aduce avantaje pentru frumusețe. 

Această procedură reduce acneea, îmbunătățește circulația sângelui și scade umflăturile care se formează în jurul ochilor. 

Totodată, cuburile de gheață ajută la strângerea temporară a porilor, astfel că pielea de pe față va arăta mai fină și mai uniformă. Roșeața și inflamația pot fi reduse considerabil.

Mai mult, aplicarea cuburilor de gheață direct pe față, la primele ore ale dimineții, ajută machiajul să reziste mai mult pe timpul zilei. 

Cum să aplici cuburile de ghueață pe față

Acestea trebuie să fie înfășurate într-un prosop curat și subțire sau într-o batistă înainte de a fi aplicate pe față. Procedeul nu trebuie să dureze mai mult de câteva secunde sau maxim un minut. Este indicat doar o dată pe zi.

De asemenea, poți să folosești suc de aloe vera sau de castraveți, după ce a stat într-un bol cu gheață peste noapte. Aceste ingrediente oferă pielii o doză suplimentară de nutrienți.

„Ai grijă la frecarea cu gheață. După procedură porii se îngustează, ceea ce duce la o întârziere a secreției sudoripare și a glandelor sebacee. După aplicarea gheții pe față porii se închid, așa că nu se pot folosi orice fel de creme de față. Nu aplicați gheață pe piele mai mult de o dată pe zi”, a explicat un dermatolog pentru healthshots.com.

Medicul precizează că trucul cu gheața nu este recomandat pentru persoanele care au pielea sensibilă, notează ziarulring.ro.

×
Subiecte în articol: ten fata cuburi gheata frumusete