x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Beneficiile laptelui de cartofi asupra sănătății

Beneficiile laptelui de cartofi asupra sănătății

de Redacția Jurnalul    |    04 Dec 2023   •   22:30
Beneficiile laptelui de cartofi asupra sănătății

Laptele de cartofi este mai puțin cunoscut dar este benefic pentru sănătate.

Acesta se obține prin fierberea cartofilor și amestecarea acestora cu ulei de rapiță. Procentul de grăsimi este asemănător cu al laptelui de origine animală și conține grăsimi nesaturate. 

Consumul constant de grăsimi saturate și excesul de kilograme în plus pot ridica nivelul colesterolului și crește riscul de a dezvolta afecțiuni ale inimii. Dacă înlocuiești însă laptele de vacă cu cel de cartofi, poți să îți menții greutatea corporală, potrivit Express.

Totodată, conținutul nutritiv al laptelui de cartofi este similar cu al cartofilor și concentrații asemănătoare cu laptele de vacă. Conține vitaminele B9, B12, C și D, potasiu, fosfor, fier, magneziu dar și concentrații mici de proteine, fibre și sare. Nu conține iod și gluten. 

De asemenea, oferă senzația de sațietate pe tot parcursul zilei. 

Laptele de cartofi se poate adăuga în cafea, ceai, smoothie-uri sau se bea rece. Poate fi folosit și la prepararea clătitelor, sosurilor și amestecat cu cereale. 

Varianta neîndulcită conține puține calorii iar cele îndulcite conțin fructoză și zaharoză, conform The Greatist, citat de medicool.ro.

×
Subiecte în articol: lapte cartofi sanatate