x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Beneficiile mentei asupra sănătății. Imunitate, digestie, alergii, stres

Beneficiile mentei asupra sănătății. Imunitate, digestie, alergii, stres

de Redacția Jurnalul    |    18 Sep 2023   •   19:00
Beneficiile mentei asupra sănătății. Imunitate, digestie, alergii, stres

Menta este o plantă cu aromă puternică și are multe proprietăți culinare dar și benefice sănătății.

Aceasta se regăsește într-o varietate de soiuri, printre cele mai cunoscute fiind menta creață și izma bună.

Menta se adaugă în diferite mâncăruri și deserturi, dar poate fi consumată sub formă de ceaiuri ori băuturi răcoritoare. De asemenea, oferă aromă pastelor de dinți și gumelor de mestecat. Ceaiul se prepară din frunze uscate de mentă. 

Respirație urât mirositoare

Și frunzele pot fi mestecate pentru a alunga respirația urât mirositoare. Menta se adaugă în pastele de  dinți datorită proprietăților sale antibacteriene, curăță depunerile de placă bacteriană dintre dinți, distruge bacteriile și combate respirația urât mirositoare. 

Sistem imunitar

Planta conține calciu, folat, mangan, fier, fibre, vitamina A și vitamina C, fosfor, calciu, vitamina D și vitamina E. Îmbunătățește astfel sistemul imunitar și previne apariția bolilor cronice. 

Probleme digestive

Totodată, tratează problemele digestive, potrivit HealthShots, citat de medicool.ro. datorită proprietăților sale antiinflamatoare și antibacteriene. Ajută și la calmarea pielii, contribuind la tratarea acneei. Frunzele de mentă conțin acid salicilic, substanță cunoscută pentru combaterea acneei și a petelor.

Greața matinală

Menta poate fi consumată dimineața pentru a combate greața ori senzația de rău, activează enzimele necesare digestiei. Este astfel potrivită pentru femeile însărcinate care suferă de grețuri matinale.

Stres

Ajută și la gestionarea stresului, anxietății având efect calmant. Aroma sa relaxează creierul și corpul, reglează nivelul de cortizol și susține o rezistență naturală la stres.

Răceală

Este benefică și în răcelile urșoare, ajutând la decongestionarea nasului, gâtului și plămânilor dar ameliorează și iritațiile provocate de tuse. 

Alăptare

Sprijină și alăptarea, făcând-o mai puțin dureroasă, potrivit  Equinox Organic Kombucha. Se poate aplica pe piele sub formă de ulei esențial sau gel de mentă pentru a calma durerile cauzate de alăptare si a preveni crăparea pielii. 

Alergii și astm

Frunzele de mentă  mai conțin acid rozmarinic, un antioxidant puternic potrivit împotriva alergiilor și astmului.

×
Subiecte în articol: menta sanatate