x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Beneficiile batoanelor proteice asupra sănătății. La ce trebuie să fii atent

Beneficiile batoanelor proteice asupra sănătății. La ce trebuie să fii atent

de Redacția Jurnalul    |    29 Sep 2023   •   21:30
Beneficiile batoanelor proteice asupra sănătății. La ce trebuie să fii atent

Batoanele proteice sunt adesea favorite în dietele alimentare. Părerile despre beneficiile acestora asupra sănătății sunt însă împărțite.

Au conținut nutritiv bogat, dar compoziția este diferită de la un produs la altul. De obicei cuprind proteine, grăsimi saturate, sodiu, zaharuri, fibre alimentare, carbohidrați, motiv pentru care specialiștii recomandă atenție. Pot provoca probleme gastrointestinale dar și creșterea în greutate, potrivit  Eating Well.

Beneficii asupra sănătății

Proteine

Sunt o sursă importantă de proteine, asigură aminoacizii de care are nevoie organismul susține vindecarea mușchilor. Oferă senzația de sațietate pe termen lung.

Nivelul de zahăr din sânge

Menține nivelul de zahăr din sânge. Un baton care conține și fructe oferă astfel o gustare care echilibrează nivelul glicemiei, fapt ce stimulează funcția cognitivă. 

Gestionarea greutății

Întrucât batoanele proteice oferă senzația de sațietate mai mult timp, stimulează metabolismul și ajută la menținerea mușculaturii. Totodată, sunt benefice după un antrenament fizic intens deoarece ajută la recuperare. Dar trebuie să fii atent ce alegi pentru că unele pot avea un efect invers, de acumulare a kilogramelor în plus. Un baton poate conține zahăr, grăsimi și sodiu, scrie  Wellcurve, citat de medicool.ro.

Masă musculară

Dacă nu ești activ, batoanele proteice reprezintă o soluție pentru a-ți menține masa musculară. 

Depresie

Batoanele proteice conțin nutrienți esențiali care ajută și la buna funcționare a creierului, ceea ce duce la ameliorarea simtomelor depresiei. 

Restricții alimentare

Persoanele care au restricții alimentare ori diverse alergii pot consuma cu încredere batoane proteice dar trebuie să știe că nu înlocuiesc alimentele. 

 

 

×
Subiecte în articol: batoane proteice sanatate