x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Bronz de toamnă

Bronz de toamnă

de Gina Matei    |    28 Sep 2010   •   00:00
Bronz de toamnă
Sursa foto: /Thinkstock

Vremea nu îţi mai permite să te bronzezi natural. Despre solar ai aflat cât este de dăunător, iar cu loţiunile autobronzante nu reuşeşti să te bronzezi uniform. Cu toate acestea, îţi doreşti ca pielea ta să aibă o nuanţă arămie. Mai ai o soluţie: bronzul organic.



MULTE AVANTAJE ŞI UN SINGUR DEZAVANTAJ
Fără a pune în pericol sănătatea, acest tip de bronz presupune pulverizarea unei soluţii pe întregul corp cu ajutorul unui pistol special. Viviana Iordache, medic specialist dermatolog la Centrul Medical Miko Med, ne asigură că substanţele folosite nu sunt periculoase.

Acestea nu conţin alcool, nici aerosoli toxici, ci sunt pe bază de plante, antioxidanţi şi uleiuri esenţiale. În ceea ce priveşte ingredientul principal, acesta este obţinut din sfecla de zahăr.
Nu doar că sunt inofensive, dar aceste substanţe fac chiar bine pielii. După şedinţele de bronzare, pielea va fi mai hidratată şi mai luminoasă.

Nu trebuie să îţi faci griji nici în privinţa ridurilor. "Nu poate fi vorba despre riduri şi uscarea pielii atât timp cât substanţele folosite sunt inofensive", precizează doctor Viviana Iordache.
Singurul dezavantaj poate fi perioada în care te poţi bucura de bronzul obţinut. "Un bronz organic efectuat corect, ţinând cont de sfaturile terapeutului, poate rezista aproximativ 10 zile", completează specialistul nostru.

ÎN 10 MINUTE - PIELE BRONZATĂ
De asemenea, specialistul nostru vă asigură că aparatul de bronzare organică vă permite să eliminaţi riscurile apariţiei cancerului din cauza expunerii prelungite la radiaţiile ultraviolete naturale sau la solar.
Dacă celelalte tipuri de bronzare presupun alocarea unui timp îndelungat, bronzul organic este cel mai economic. Pulverizarea soluţiei bronzante nu durează mai mult de 10 minute, o singură şedinţă fiind suficientă pentru obţinerea unui bronz care să reziste aproape 10 zile.

TREI PAŞI ESENŢIALI
Înainte de a pulveriza substanţa bronzantă, terapeutul trebuie să aplice un exfoliant. Astfel, pielea va fi curată şi pregătită pentru un bronz uniform. Dar mai există un motiv pentru care exfolierea se face înainte: bronzul va rezista mai mult timp. Atenţie! Specialistul nostru vă sfătuieşte să nu folosiţi cremă de corp, parfum, deodorant sau produse de machiaj înainte de şedinţa de bronzare. După exfoliere, urmează pulverizarea. Terapeutul va pulveriza loţiunea de bronzare pe întregul corp cu ajutorul unui pistol special. Efectul bronzării îl veţi vedea după aproximativ opt ore de la pulverizare. Etapa finală: uscarea pielii cu un pistol special. Odată pielea uscată, veţi putea îmbrăca hainele fără să vă faceţi griji că acestea s-ar putea păta.

×
Subiecte în articol: cosmetica