x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Care sunt cele mai bune uleiuri de gătit

Care sunt cele mai bune uleiuri de gătit

29 Sep 2016   •   17:10
Care sunt cele mai bune uleiuri de gătit

Majoritatea gospodinelor din România folosesc în bucătărie uleiul de floarea-soarelui, însă este bine de văzut cât este de sănătos, dar şi dacă există variante mai bune, scrie clicksanatate.ro.

Uleiul de rapiţă menţine inima sănătoasă

Un tip de ulei excelent pentru gătit este cel de rapiţă, susţin specialiştii în domeniu. Ţinând cont că are un punct înalt de ardere (acesta este un criteriu de bază atunci când alegem un ulei pentru prepararea mâncării pe aragaz sau în cuptor), ar trebui să apelezi la el cu încredere dacă vrei să îl foloseşti la prepararea unui fel de mâncare care necesită coacere sau prăjire. Evident, ar trebui să eviţi cât mai mult cu putinţă să mănânci preparate prăjite. Dacă se întâmplă totuși să ți se facă poftă de un ou ochi, alege uleiul de rapiță.

Acest tip de ulei este bogat în Omega-3 care are rolul de a menţine inima sănătoasă. În plus, se pare că acest tip de ulei reduce apariția cancerului de colon.

Uleiul de palmier, excelent pentru prăjit

Uleiul de palmier poate suporta temperaturi foarte mari, chiar și de peste 200 de grade. Asta îl face să fie un ulei excelent pentru gătit. Este lipsit de acizi grași trans, bănuiți că ar cauza câteva forme de cancer, boli de inimă și o formă de diabet. Nu conține colesterol. Conține cea mai mare cantitate de vitamina E (tocoferol) dintre toate uleiurile. Mai are în compoziție acizi grași omega-3 si omega-6, într-un raport echilibrat.

×
Subiecte în articol: ulei ulei de gătit