Noile cercetări arată că prin consumul moderat de vin roșu poate fi prevenit accidentul vascular cerebral, diabetul zaharat de tip II și cancerul. Principalul său ingredient activ, resveratrolul, scade riscul de îmbătrânire celulară și alte efecte negative cauzate de radicalii liberi. În plus, vinul roșu conține vitamine și minerale care susțin funcționarea corectă a sistemelor principale ale organismului, scrie clicksanatate.ro.
Vinul roșu este o băutură alcoolică care a făcut parte din sute de culturi timp de secole în întreaga lume. Este frecvent consumat în timpul sărbătorilor și ocaziilor speciale. Cu toate acestea, mulți oameni preferă să bea un pahar de vin roșu la masa de prânz sau la cină, în special în Europa de Sud.
În ultimul timp, vinul roșu a devenit foarte popular, nu numai pentru gustul său, ci și pentru substanțele nutritive pe care le conține și care sunt benefice pentru sănătate. Află de ce este recomandat să se bea zilnic un pahar de vin roșu: