x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Cea mai simpla metoda de a ne confecționa singuri un deodorant sanatos

Cea mai simpla metoda de a ne confecționa singuri un deodorant sanatos

02 Sep 2016   •   16:56
Cea mai simpla metoda de a ne confecționa singuri un deodorant sanatos

Putem folosi mai multe uleiuri esentiale pentru a crea un miros unic petru deodorantul nostru. Uleiurile esentiale limiteaza  cresterea bacteriilor care provoaca  mirosul neplacut. Trebuie insa sa fim atenti ce fel de uleiuri folosim, cel mai bine este sa utilizam uleiuri de cea mai buna calitate pentru a nu ne irita pielea.  Putem face acest produs acasa si pe care il putem dilua in alcool dupa care il pulverizam ca pe orice alt deodorant.
Cum preparam deodorantul din uleiuri esentiale:
15 picaturi ulei esential de lavanda pur (sau orice alt ulei care va place)
1/3 ceasca de bicarbonat de sodiu;
1/4 ceasca amidon de porumb;
3/4 lingurita flori de lavanda pulbere (sau pulbere din florile alese pentru uleiul esential);
Combina uleiul esential de lavanda, flori de lavanda pulbere si celelalte ingrediente. Apoi, lasa-l intr-un recipient de sticla, departe de lumina pentru una sau doua zile. 
Medicii dermatologi recomanda sa stai departe de antiperspirante, deoarece acestea lucreaza practic pentru a opri organismul de la transpiratie, care ar putea fi nesanatos. Pielea ta este primul organ de detoxifiere si ar trebui sa i se permita sa elimine toxinele in mod natural – o metoda de a face acest lucru este prin transpiratie.
Bicarbonat de sodiu
 O modalitate usoara de a combate mirosul neplacut al corpului, fara a-l supune la o serie de substante chimice este sa folositi bicarbonat de sodiu ca deodorant. Se amesteca o optime dintr-o lingurita de bicarbonat de sodiu cu apa (nu-l dizolva) si sterge zona de sub brat cu ea. Un deodorant eficient si natural uscat poate fi format prin amestecarea de amidon de porumb si bicarbonat de sodiu cu picaturi mici de ulei esential. 
Suc de lamaie
Sucul de lamaie este cel mai bun mod natural pentru a scapa de miros. Acidul citric din suc de lamaie poate distruge mirosul produs de bacterii. Ia o jumatate de lamaie, stoarce sucul, toarna pe un prosop de hartie si se freaca usor zona de sub brat. Sucul de lamaie nu se aplica imediat dupa epilare.

Sursa; bzv.ro

×
Subiecte în articol: deodorant natural