x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Cum îţi tratezi pielea cu ajutorul condimentelor

Cum îţi tratezi pielea cu ajutorul condimentelor

06 Mai 2019   •   20:10
Cum îţi tratezi pielea cu ajutorul condimentelor

Banalele condimente pot fi utile şi în afara bucătăriei. Din cele mai vechi timpuri, ele au fost folosite şi în scop terapeutic sau în tratamente de înfrumuseţare. Iată cum poţi transforma cele mai obişnuite  mirodenii într-un adevărat răsfăţ pentru pielea ta. Infuzia de vanilie o poţi folosi atunci când vii obosit de la muncă şi vrei să faci o baie relaxantă. Ai nevoie de o lingură cu ulei de susan, cinci picături cu ulei esenţial de vanilie şi o lingură cu miere. Adaugă aceste ingrediente într-un vas mic şi toarnă amestecul în apa fierbinte din cadă. Stai cel puţin 10 minute, apoi te clăteşti cu duşul.

 

Mască din ghimbir

Pielea ta are nevoie mereu de o îngrijire specială. Ca să îţi ajuţi tenul să nu se irite de la condiţiile de mediu, ai nevoie de o mască tonifiantă cu ghimbir. Foarte ieftină şi uşor de preparat, aceasta te va binedispune şi-ţi va catifela pielea. Nu trebuie decât să iei o bucată mică de ghimbir proaspăt, pe care îl amesteci cu două linguri cu miere lichidă, până obţii o pastă omogenă. Întinzi această mască pe ten, evitând zona ochilor, şi laşi să acţioneze 10 minute. Te clăteşti cu apă călduţă.

Pastă purificatoare din curcuma

Această pastă este şi ea foarte uşor de preparat acasă. Îţi poţi prepara o mască purificatoare cu celebrul condiment folosit în mâncărurile tradiţionale indiene, curcuma. Combină trei linguri cu iaurt împreună cu o linguriţă de curcuma şi aplică amestecul pe ten cu mişcări circulare. Lasă-l să acţioneze cinci minute, apoi îl îndepărtezi cu apă călduţă.

Scorţişoara este un excelent remediu antistres, mai ales când este folosită ca să dea o mireasmă aparte apei de baie pentru picioare. Tot ce trebuie să faci este să laşi la macerat două sau trei beţe de scorţişoară în 100 ml ulei de migdale dulci.

Balsam de păr cu ulei de susan

Părul îţi este lipsit de vitalitate şi pare uscat? Încearcă să-i redai prospeţimea şi strălucirea cu ajutorul condimentelor. Ia o lingură de ghimbir proaspăt ras şi încă o lingură de ulei de susan şi amestecă-le într-un vas. Pasta obţinută se întinde pe cap, masând scalpul, şi o laşi să  acţioneze timp de o jumătate de oră. Este obligatoriu ca apoi să-ţi speli părul cu şampon.

×