Machiaj rezistent la caniculă. Pare greu de crezut, dar se poate... Trebuie doar să alegem produsele adecvate şi să le folosim corespunzător. Viviana Iordache, medic primar dermatolog la centrul medical Miko Med, vine în ajutorul nostru cu câteva sfaturi.
RIMEL REZISTENT LA APĂ ŞI FARD DE PLEOAPE CREMĂ
"În primul rând, din cauza căldurii, baza de machiaj se poate fluidiza sau poate păta tenul. Aceste incidente neplăcute şi inestetice pot fi evitate prin înlocuirea fondului de ten lichid cu unul pudră. Se asigură astfel acoperirea de care este nevoie, iar pielea nu va fi încărcată şi va putea respira în continuare." Este primul sfat pe care specialistul nostru consideră că trebuie să îl respectăm.
În ceea ce priveşte rimelul, trebuie să alegem unul rezistent la apă. Sunt indicate formulele care nu încarcă genele. Nici alegerea fardurilor de pleoape nu este de neglijat. În acest sens, fardurile de pleoape cremă reprezintă alegerea cea mai bună.
Pe lângă piele, şi buzele pot fi foarte afectate de soare. În cazul lor, îngrijirea adecvată echivalează cu menţinerea hidratării. Prin urmare, înainte de aplicarea rujului este indicat să se aplice un strat subţire de fond de ten. Se împiedică astfel întinderea sau strângerea rujului pe buze. Şi nuanţa este foarte importantă.
"Se vor alege tonuri apropiate în culoarea naturală a pielii. Se poate utiliza şi balsam, şi luciu de buze care sunt bogate în vitaminele C şi A", precizeaza medicul Viviana Iordache.
Produsele cosmetice rezistente la apă conţin un ulei pe bază de silicon care le ajută să se fixeze foarte bine pe piele. Inconvenientul este că ştergerea lor poate produce iritaţii. Pentru a nu ajunge în această situaţie neplăcută, este recomandată utilizarea unor demachiante speciale, capabile să înlăture nu numai machiajul, ci şi sebumul.
Specialistul nostru nu recomandă un machiaj rezistent la apă realizat frecvent, ci numai la ocazii speciale. Totodată, medicul Viviana Iordache ne recomandă ca, atunci când mergem la plajă sau la ştrand, să nu combinăm produsele de machiaj cu cremele fotoprotectoare. Cremele fotoprotectoare nu pot să înlocuiască o bună bază de machiaj.
Dacă peste crema fotoprotectoare adăugăm şi fond de ten sau pudră, riscul apariţiei coşurilor creşte direct proporţional cu densitatea stratului de cosmetice de pe piele."
În zilele caniculare, nu sunt deloc indicate cosmeticele care au menţionat pe ambalaj foarte multe ore de rezistenţă. Ca să rămână pe faţă 12-16 ore, aceste produse conţin agenţi care pătrund în straturile superficiale ale pielii, producând sufocarea porilor. Prin urmare, coşurile, porii deschişi nu vor întârzia să apară, mai ales în cazul persoanelor cu ten gras.
Citește pe Antena3.ro