x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Cum să te saturi mai repede. Mihaela Bilic: „Rețeta cea mai simplă pentru slăbit. Veți vedea că vă simțiți sătui cu mai puțină mâncare”

Cum să te saturi mai repede. Mihaela Bilic: „Rețeta cea mai simplă pentru slăbit. Veți vedea că vă simțiți sătui cu mai puțină mâncare”

de Redacția Jurnalul    |    13 Iun 2023   •   18:00
Cum să te saturi mai repede. Mihaela Bilic: „Rețeta cea mai simplă pentru slăbit. Veți vedea că vă simțiți sătui cu mai puțină mâncare”
Sursa foto: Hepta

Curele de slăbit ne dau mereu bătăi de cap pentru că, oricât am încerca, este foarte greu să reducem mâncarea întrucât ni se face foame.

Însă medicul nutriționist Miahela Bilic ne oferă cea mai simplă soluție pentru a ne simți sătui.

Deși am fost învățați că nu este bine să bem lichide în timpul mesei pentru că îngreunează digestia și ne doare stomacul, specialistul ne sfătuiește să bem câte o gură de apă în timp ce mâncăm. Astfel ne vom sătura mai repede. În plus, digestia nu este afectată.

"Dacă vreți să mâncați mai puțin și să vă săturați mai repede, beți apă în timpul mesei. Afirmația conform căreia apa băută în timpul mesei ar dilua sucurile digestive este aberantă și fără suport științific. 

Stomacul nu are rol de digestie, la nivelul lui se secretă suc gastric cu pH acid care sterilizează alimentele. Deci rolul lui este să omoare eventualii agenți patogeni (are acid clorhidric!!) introduși în stomac odată cu mâncarea. 

Abia în intestin are loc digestia și absorția nutrienţilor, și culmea este că alimentele sunt mai ușor de digerat atunci când sunt lichide. Ce se întâmplă cu apa în stomac?

- dacă e băută pe burta goală în 1-2 minute părăsește stomacul, deci nu are cum să țină de foame  

- dacă e băută în timpul mesei se amestecă cu alimentele solide și creează un fel de "ciorbă", care mărește senzația de sațietate, ajută la umplerea mai rapidă a stomacului și încetinește viteza lui de golire.

Dacă ați observat, exact așa procedează copiii slăbănogi și scarandivi, care după fiecare gură de mâncare beau apă, de parcă altfel n-ar aluneca pe gât, apoi spun că s-au săturat.

Încercați și voi să beți un pahar de apă în timpul mesei și veți constata că vă simțiți sătui cu mai puțină mâncare.

Precum ciorba, apa băută în timpul mesei are rolul să umple stomacul mai repede. Și cu cât e mai plin cu apă, cu atât va rămâne mai puțin loc pentru alte produse bogate în grăsime/zahăr/calorii. 

În concluzie, rețeta cea mai simplă pentru slăbit este: 1 gură de mâncare, 2 guri de apă. Cât despre digestie nicio grijă, organismul nostru știe și poate să digere până și pietre... cu sau fără adaos de apă", a scris dr. Mihaela Bilic pe Facebook.

 

 

 

 

 

×
Subiecte în articol: foame slabit mihaela bilic