x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Cum slăbești 1 kilogram pe săptămână. Reguli de bază pentru pierderea în greutate

Cum slăbești 1 kilogram pe săptămână. Reguli de bază pentru pierderea în greutate

de Redacția Jurnalul    |    10 Ian 2024   •   18:30
Cum slăbești 1 kilogram pe săptămână. Reguli de bază pentru pierderea în greutate

Kilogramele în plus dau bătăi de cap multor oameni. Există însă reguli de bază care te ajută să-ți reduci greutatea corporală și să ai un stil de viață sănătos.

O modalitate eficientă pentru pierderea în greutate este să consumi mai puține calorii. Poți face acest lucru reducând porțiile sau alegând alimentele sărace în calorimi dar bogate în nutrienți. 

Ține-te departe de alimentele procesate, bogate în zaharuri și grăsimi trans, și alege alimente integrale. Include în dietă carne slabă, pește, tofu, legume și fructe, grăsimi sănătoase -avocado, nuci, semințe și uleiuri sănătoase.

Alege o activitate fizică de la moderată la intensă. Exercițiile cardiovasculare - mersul pe jos, alergarea, ciclismul - și antrenamentele de forță - ridicarea greutăților - te pot ajuta să arzi calorii și să-ți menții masa musculară.

Consumă cel puțin 2 litri de apă zilnic pentru a-ți menține hidratarea dar îți oferă și senzația de sațietate. 

Ține un jurnal cu alimentele pe care le c onsumi pentru a realiza dimensiunea porțiilor, potrivit dcnews.ro. 

Iată cum ar trebui să arate un meniu pentru o zi:

Mic dejun:

Omletă cu legume (ouă întregi sau albușuri, ardei gras, ceapă, spanac) + o felie de pâine integrală sau o felie de pâine prăjită din cereale integrale + o jumătate de avocado

Gustare:

Un iaurt simplu sau cu puțin conținut de grăsimi și câteva fructe de pădure proaspete sau o mână de nuci crude

Prânz:

Salată de quinoa cu legume (quinoa, roșii, castraveți, broccoli, ardei, roșii uscate, brânză feta, dressing de ulei de măsline și zeamă de lămâie)

Gustare:

O mână de morcovi tăiați în bastonașe și humus

Cină:

Pui la grătar sau pește la cuptor (o porție moderată) + legume la cuptor sau pe grătar (sparanghel, dovlecei, roșii cherry) + o mică porție de orez brun sau de quinoa

×
Subiecte în articol: dieta meniu alimentatie sanatate slabit