Spre deosebire de ouăle de găină, cele de prepeliţă conţin de cinci ori mai mult fosfor, de şase ori mai multă vitamina B1, de 7,5 ori mai mult fier şi de 15 ori mai multă vitamina B2. În plus, acest tip de ouă are în compoziţie cantităţi impresionante de calciu, zinc, sulf şi potasiu, scrie clicksanatate.ro.
Ţin cataracta la distanţă
Ouăle de prepeliţă conţin şi o cantitate mare de vitamina A. Datorită acesteia, dacă vei include acest tip de ouă în alimentaţia ta, vei avea o vedere bună chiar și atunci când vei înainta în vârstă. Vei fi ferit de cataractă, o boală gravă a ochilor.
Menţin tensiunea arterială în parametrii normali
De asemenea, ouăle de prepeliţă nu duc lipsă nici de potasiu. Acest compus are rolul de a menţine tensiunea arterială în limitele normale.
Previn cancerul de ficat şi de rinichi
Acest tip de ouă conţine vitaminele C, A şi B1, care pot ajuta la neutralizarea radicalilor liberi. Prin includerea ouălor de prepeliță în dietă, vei fi ocolit de bolile cronice de cancerul de ficat sau de rinichi.
Păstrează ficatul sănătos
Ouăle de prepeliţă scad nivelul colesterolului rău din organism, reglează aciditatea, ajută la tratarea bolilor renale şi de ficat, dar şi în cazurile de rinită alergică, alergii şi eczemă.
Sunt energizante naturale
Pe de altă parte, datorită faptului că au în compoziţie vitamine din complexul B, dacă le consumi la micul dejun (sub formă de ouă ochiuri, fierte, omletă sau crude), vei avea energie pentru întreaga zi. Aşa că, poţi înlocui cu succes energizantele sau cafeaua cu ouă de prepeliță.