Oamenii sunt în continuă căutare a dietei perfecte, care să-i ajute să piardă kilogramele nedorite. Studii recente au arătat că dieta vegan aduce rezultatele remarcabile în procesul pierderii în greutate.
Pe lângă rezultatele pozitive în pierderea greutății, dieta vegetariană contribuie și la diminuarea nivelurilor de grăsime BMI și a nivelurilor de nutrienți macro.
Un studiu al Wake Forest Baptist Medical Center a analizat cauza pentru care eliminarea cărnii din dieta îmbunătățește rezultatele pierderii în greutate. Cercetatorii au constatat că aportul de fier alimentar asociat cu consumul de carne roșie suprimă leptina. Pentru a înțelege, să ne uităm la leptina și fier. Leptina este un hormon care reglează apetitul. Fierul este un mineral pe care oamenii nu îl pot elimina. Studiul arată că, atunci când consumăm în exces alimente bogate în fier, nivelurile de leptină scad și se produce supraalimentarea.
Citește și Sucul de castravete, băutura-medicament care curăță rinichii și întregul organism
Nivelurile ridicate de fier, asimilate în mare parte din consumul de carne roșie, stau la baza afecțiunilor precum: diabetul, boala ficatului gras și Alzheimer.
Citește mai departe ca să afli cum trebuie ținută corect dieta vegetariană.