Un ghid bun de păstrat şi consultat în fiecare anotimp! Sucurile din fructe, legume şi zarzavaturi sunt adevărate concentrate de vitamine, fermenţi, substanţe minerale, oligoelemente şi acizi organici. De aceea, sunt recomandate de medici în boli grave şi, nu o dată, curele cu sucuri naturale au salvat vieţi.
Adepţii stilului de viaţă naturist insistă asupra folosirii alimentelor neprelucrate termic - raw vegan. Ajută mult digestia şi asigură o diureză crescută, astfel că sucurile naturale de fructe şi legume sunt ideale, atât ca aliment propriu-zis, cât mai ales în dietele bolnavilor.
Au acţiune stimulativă, fortifiantă, antitoxică, diuretică şi proprietăţi “igienice” remarcabile. Sunt sărace în lipide, proteine şi săruri de sodiu.
Sucuri terapeutice
* Suc de lămâie: oboseală, convalescenţă, ulcer gastric, întăreşte sistemul imunitar şi este extrem de folositor copiilor în perioada de creştere;
* Suc de mere: boli reumatice, gută, constipaţie, astenie, ateroscleroză (profilactic);
* Suc de afine: colite, diaree, dizenterie, colibaciloză, previne infecţiile urinare;
* Suc de căpşuni: boli reumatice, tulburări de creştere la copii;
Citeste AICI lista intreaga de sucuri terapeutice si cum se prepara
Citeste si
Ce alimente NU se combina in perioada POSTULUI
Alimente minune pentru o silueta slim
Cum sa te feresti de mierea falsa
7 alimente care te ajuta sa slabesti
Potasiul, inamicul atacului cerebral şi al bolilor de inimă