x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Detoxifierea tenului

Detoxifierea tenului

de Steluta Indrei    |    08 Feb 2013   •   20:03
Detoxifierea tenului
Sursa foto: Jupiterimages/Getty Images

Tenul este un vizibil barometru al stilului nostru de viaţă. El trădează cu uşurinţă obiceiurile nesănătoase pe care le avem. Alimentaţia nesănătoasă, stresul, tutunul, alcoolul au un impact negativ asupra întregului organism, iar acest lucru se poate vedea imediat pe chipul nostru. Aspectul tern, obosit, lipsit de strălucire al tenului este semnalul de alarmă dat de organism atunci când se acumulează toxine în exces. Astfel de toxine se depozitează şi la nivelul ţesuturilor şi porilor feţei, conducând în timp la un aspect inestetic. Există însă remedii eficiente, perfect adaptate acestor probleme ale pielii. Este vorba procedurile de detoxifiere a tenului, în care mierea joacă un rol important. Ne prezintă acest tratament cosmetic natural Neli Pfeiffer, specialist cosmetică apicolă. “Unul dintre cele mai benefice produse pentru ten este mierea, recunoscută pentru proprietăţile sale nutritive şi antimicrobiene. Mierea este şi un puternic detoxifiant, curăţând porii şi îndepărtând cu succes microbii. În plus, ea ajută la păstrarea unui ten catifelat, neted şi luminos”, susţine specialistul.

Alături de miere, măştile cosmetice de detoxifiere mai cuprind extract de anghinare, colagen maritim şi extract de alge, în diverse combinaţii în funcţie de problemele pielii şi tipul de ten. Aceste ingrediente ale tratamentului de detoxifiere prezintă avantajul de a fi naturale şi hrănitoare pentru piele, spune Neli Pfeiffer.
Extractul de anghinare (denumit ştiinţific cinara) este bogat în vitamine şi enzime, care normalizează activitatea glandelor sebacee. De aceea, măştile pe bază de miere, anghinare, salvie şi ulei de busuioc sunt destinate tenului cu exces de sebum, cu pori deschişi şi impurităţi. Efectul antiinflamator şi antimicrobian sunt alte beneficii ale acestui tratament.

Colagenul maritim sub formă solubilă este un alt ingredient utilizat cu succes pentru efectele sale detoxifiante. Colagenul este extras din piele de peşte, iar spre deosebire de colagenul bovin folosit pe scară largă în cosmetică, cel maritim are o concentraţie mai ridicată de aminoacizi. Acest  tratament stimulează producerea proprie de colagen din piele şi favorizează estomparea ridurilor. El este recomandat pentru detoxifierea tenului deshidratat.

În topul produselor apicole utile detoxifierii tenului se află şi lăptişorul de matcă, o substanţă activă biologic, de înaltă eficacitate, afirmă specialistu. Lăptişorul de matcă are o acţiune revitalizantă, regeneratoare, care conferă tenului tonicitate şi elasticitate. Detoxifierea cu lăptişor de matcă este indicată atât pentru tenul gras, cât şi pentru cel uscat, deoarece echilibrează cu succes funcţiile epidermei. “Atunci când tenul are nevoie să-şi recâştige prospeţimea, am observat rezultate bune datorită folosirii lăptişorului de matcă, pe care îl aplicăm foarte des împreună cu extracte de alge, papaya şi ulei de portocal”, explică Neli Pfeiffer.

Pentru menţinerea unui aspect strălucitor al tenului este recomandat un tratament cosmetic de detoxifiere o dată la trei luni. În plus, pe lângă tratarea externă a tenului, se impune adoptarea unui stil de viaţă sănătos: alimentaţie corectă, practicarea unei activităţi fizice, evitarea fumatului, alcoolului.

×
Subiecte în articol: ingrijirea tenului