x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Dieta de post

de IncomeMagazine    |    19 Mar 2013   •   08:11
Dieta de post
Sursa foto: Elena Elisseeva

Postul reprezinta renuntarea la consumul de carne, lactate, oua si bauturi alcoolice, avand menirea de a purifica organismul. Daca vrei sa scapi de kilogramele in plus, perioada postului este ideala pentru o dieta vegetariana. Astfel, toate alimentele de origine animala sunt excluse din alimentatie.

Citeste si Secretele dietei Raw Vegan

Postul este un prilej de detoxifiere a organismului, insa trebuie sa ai mare grija de alimentatia zilnica, caci excluderea din meniu a carnii, lactatelor si oualelor trebuie sa fie echilibrata printr-o dieta bogata in nutrienti.
Sa urmezi o dieta vegetariana inseamna sa consumi doar legume, fructe si cereale. Ca urmare a trecerii la acest regim alimentar, vei pierde in greutate si iti veio recapata tonusul.

Citeste si De ce trăiesc vegetarienii mai mult

Cum slabesti cu dieta vegetariana:
Reduci consumul grasimilor prin eliminarea produselor de origine animala. Legumele si fructele nu contin mai deloc grasimi, astfel scazi din caloriile consumate si grabesti scaderea in greutate.
Legumele si fructele iti dau o senzatie de satietate ridicata, deoarece au un continut mare de apa care iti umplu stomacul.
Inlocuirea proteinelor animale cu cele vegetale duce la scaderea greutatii. Proteinele vegetale au un continut mult mai scazut de grasimi, foarte indicate fiind soia, tofu, nucile, semintele si leguminoasele boabe.
Cerealele cu bob intreg sunt ideale pentru pierderea in greutate. Studiile arata ca cerealele cu bob intreg grabesc pierderea kilogramelor prin scaderea indicelui de masa corporala si a circumferintei taliei.

Citeste si Cum sa slabesti cu Dieta Dukan

Ce sa mananci:
Legume, multe si bune. Primavara, tarabele din piata sunt pline de legume proaspete, iar cele mai recomandate sunt legumele verzi, precum broccoli, spanac, varza, stevie. Foarte bune sunt si ceapa, telina, morcovii, rosiile si usturoiul, din care puteti pregati o tocanita delicioasa sau supe de tot felul.

Ciupercile, fasolea uscata, mazarea si lintea sunt o sursa bogata de proteine in dieta vegetariana, plus ca va ofera posibilitatea de a le gati sub forma de mancare, ciorba, supa, sau diverse salate.

Citeste si Lămâia te ajută să slăbeşti sănătos

Fructe. De la cele de sezon, pana la cele exotice, orice fruct vei manca,va face minuni pentru regimul tau. Fructele reprezinta desertul tau dulce si doza zilnica de vitamine.
La fel de indicate sunt nucile si migdalele, “sarea si piperul” preparatelor vegetariene.

Dieta de post te ajuta nu doar sa-ti cureti organismul de toate substantele nocive, dar reusesti astfel sa pierzi si cateva kilograme.

Citeste si Viata sanatoasa cu dieta Dash

×
Subiecte în articol: dieta de post dieta vegetariana