x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Dieta pe categorii de culori promite rezultate prin intermediul unei alimentaţii echilibrate

Dieta pe categorii de culori promite rezultate prin intermediul unei alimentaţii echilibrate

21 Ian 2019   •   14:55
Dieta pe categorii de culori promite rezultate prin intermediul unei alimentaţii echilibrate

O dieteticiană a dezvoltat o nouă dietă prin care se urmăreşte gruparea alimentelor în mai multe categorii de culori, pentru a face alimentaţia echilibrată mai uşor de adoptat, notează Daily Mail.

Janet Thompson, autoarea cărţii “Fat to Flat”, a afirmat că noul plan pe care l-a dezvoltat oferă o soluţie simplă când vine vorba de pierderea în greutate. Mai mult, planul său dietetic asigură sănătatea intestinală.

Programul dietetic pe bază de culori grupează diferite tipuri de alimente pe mai multe categorii sugestive. Legumele şi fructele sunt în categoria “verde”, alimentele cu amidon în categoria “roz”, grăsimile şi proteinele în categoria “albastră” şi alimentele fără valoare nutritivă în categoria “roşie”.

Astfel, o dietă echilibrată este mult mai uşor de compus: opt porţii de “verde”, trei porţii de “roz”, o porţie de “albastru” la fiecare masă şi nicio porţie de “roşu”, exceptând momentele în care aceasta este o recompensă.

Alimentele din categoria “verde”

Alimentele din această categorie nu trebuie cântărite, acestea pot fi consumate indiferent de porţie. Thomson recomandă consumul a şapte – opt porţii de alimente din această categorie pe zi.

Alimente din categoria “roz”

Alimentele roz, precum pâinea, cartofii, pastele şi cerealele trebuie să fie restricţionate. Thomson afirmă că pot fi consumate doar trei porţii din această categorie sau chiar mai puţin.

Alimentele din categoria “albastră”

Categoria albastră include lactatele, carnea, peştele, nucile şi seminţele. Porţiile de carne trebuie să cântărească între 113 şi 226 de grame. Alimentele din această categorie ar trebui să fie incluse la fiecare masă, în condiţiile în care acestea reduc nivelul de hormoni care dau senzaţia de foame.

Alimentele din categoria “roşie”

Alimentele roşii, mai exact alimentele cu un nivel mare de zahăr, alimentele procesate şi alcoolul, ar trebui evitate. Cu toate acestea, Thomson afirmă că un pahar cu vin sau un desert, consumate ocazional, nu o să saboteze obiectivele pe termen lung.

 

×