Dieta cu iaurt și cartofi
Timp de trei zile trebuie consumate doar două ingrediente, respectiv cartofi și iaurt.
Cartofii sunt bogați în carbohidrați complecși și oferă o sursă de energie de lungă durată, iar iaurtul este o sursă excelentă de proteine și probiotice. Cele două alimente contribuie la o digestie sănătoasă.
Cartofii pot fi preparați în diferite moduri, da fără a adăuga grăsimi sau condimente. Iaurtul poate fi de mai multe tipuri, însă trebuie să aibă un conținut scăzut de grăsimi.
Prin urmare, cartofii pot fi fierți, copți sau gătiți la abur. Acest aliment are un gust delicios și asigură o stare de sațietate. Însă este nevoie de hidratare și exerciții fizice regulate pentru a menține masa musculară și a îmbunătăți rezultatele.
Totodată, consumul de carbohidrați complecși ajută la scăderea nivelului de grelină, hormonul foamei.
Consumul regulat de iaurt ajută la îmbunătățirea digestiei și la menținerea sistemului imunitar sănătos.
Este important ca durata dietei să fie strict limitată, deoarece organismul va duce lipsa unor nutrienți importanți.
Iaurtul poate fi consumat atât la micul dejun, prânz și cină, iar cartofii pot fi împărțiți în funcție de preferințe dar consumul trebuie să fie limitat.
Este important ca această dietă să nu fie ținută pe termen lung deoarece aceste ingrediente nu conțin foarte multe vitamine și poate duce la efectul yo-yo, care presupune că iei din nou în gruetate.
De asemenea, persoanele care suferă de diabet zaharat, cele care au boli renale și afecțiuni gastrointestinale ar trebui să evite această dietă, potrivit a1.ro.