x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Diete sănătoase. Află cum poți slăbi ușor dacă... bei bere!

Diete sănătoase. Află cum poți slăbi ușor dacă... bei bere!

17 Mar 2016   •   17:32
Diete sănătoase. Află cum poți slăbi ușor dacă... bei bere!

Nu te-ai fi gandit sa incluzi asta in lista ta de diete sanatoase... totusi, merita sa incerci! Cei mai multi dintre noi stim ca berea este bogata in calorii, ingrasa si trebuie evitata in orice regim de slabit. Studii recente au demonstrat insa ca te poate ajuta sa slabesti daca respecti niste reguli.

Acest lucru este posibil datorita faptului ca zaharurile prezente in bere si unii produsi de fermentatie pot obliga organismul sa reactioneze mult mai prompt atunci cand exista un surplus caloric in alimentele consumate.

Organismul nostru are un ceas intern care dicteaza diferite ritmuri biologice asa cum sunt, de pilda, cresterea si scaderea concentratiei de glucoza din sange la anumite ore.

Anumite principii alimentare pot modifica intr-un sens sau altul metabolismul, daca organismul se afla intr-o anumita perioada a ciclului biologic al glicemiei sau al secretiilor glandulare. Ca urmare, exista posibilitatea ca un aliment bogat in calorii sa contina principii care interactioneaza cu ritmul nostru biologic, determinand stimularea secretiei de sub piele.

Berea contine o serie de compusi de fermentatie inruditi chimic cu alcoolul etilic, substanta instabila care, dupa ce patrunde in sange, actioneaza asupra unor glande. Influenta cea mai evidenta este cea asupra glandei tiroide, glanda cu rol important in metabolsimul grasimilor. Ca urmare, consumul de bere intr-o anumita perioada a zilei, care coincide cu o anumita secventa din ciclul de secretie al tiroidei, poate creste descarcarea de hormoni tiroidieni.

Efectul hormonilor tiroidieni se resimte atat asupra grasimilor din sange, cat si asupra celor din hipoderm (stratul de sub piele).

Diete asociate cu bere . Recomandari pentru femei:

.....................................

Citește mai departe AICI

×