x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Diete sănătoase. DIETA CU URZICI te ajută să slăbești și tonifică organismul

Diete sănătoase. DIETA CU URZICI te ajută să slăbești și tonifică organismul

15 Mar 2017   •   09:04
Diete sănătoase. DIETA CU URZICI te ajută să slăbești și tonifică organismul

Planta medicinală considerată regina verdeţurilor, urzica aduce multiple beneficii sănătăţii. Printre beneficiile pe care consumul de urzici le aduce organismului se numără regenerarea, detoxifierea şi tonifierea, dar şi pierderea în greutate.

O cură de slăbire cu urzici nu presupune să urmezi un plan alimentar riguros, însă este indicat să consumi zilnic cel putin un preparat pe bază de urzici, fie ca este vorba despre supă de urzici, ceai de urzici, piure de urzici sau mâncărică de urzici.

Iată cum te ajută urzicile să slăbeşti

Urzicile au un indice glicemic mic, ceea ce le face ideale în curele de slăbire. Ele păstrează nivelul zahărului din sânge la cote normale şi îţi conferă energie pe o perioadă lungă de timp. În plus, urzicile au calorii infime (35 la 100 de grame) şi le poţi consuma fără să-ţi fie teamă că te îngraşi.

Urzicile suprimă poftă de mâncare datorită celor doi neurotransmiţători care se găsesc în special în perişorii urzicilor: serotonină şi acetilcolină. În plus, potasiul conţinut de urzici reduce nivelul de sodiu din organism şi combate retenţia apei. Astfel, vei avea un corp tonifiat rapid şi făra efort. Picioarele tale vor fi mai ferme, abdomenul va fi plat, iar "şunculiţele" şi "colăceii" se vor micşora pe zi ce trece. Pe lângă faptul că slăbeşti, îţi detoxifici organismul şi îţi tonifiezi corpul, vei avea şi un păr mai frumos, un sistem imunitar întărit şi o energie debordantă.

CItește mai departe ca să afli exact în  ce constă DIETA CU URZICI

×