Valul de căldură care a cuprins țara ne reamintește că sunt deja pe piață (aduși din țări mai sudice) delicioșii pepeni verzi cu miezul roșu. Ai alege să-l incluzi de pe acum în meniu, dacă ai ști aceste detalii care îl recomandă pentru diferite diete sanatoase.
Pepenele roşu, unul dintre fructele preferate ale verii pentru proprietăţile sale răcoritoare şi savoarea unică, are, în afară de aceasta, numeroase beneficii pentru sănătate şi proprietăţi mai puţin cunoscute.
Cu numai 46 de calorii la 250 de grame, pepenele roşu asigură 20% din doza zilnică recomandată de vitamina C şi 17% din doza de vitamina A. În plus, acest fruct conţine şi fibre care favorizează sănătatea digestivă, precum şi potasiu, mineral care reglează tensiunea arterială.
Pepenele roşu conţine mai mult licopen decât roşiile - 250 de grame de pepene roşu conţin de 1,5 ori mai mult licopen decât o roşie proaspătă - adică 6 miligrame, faţă de 4 miligrame. Licopenul este un antioxidant care luptă împotriva radicalilor liberi ce afectează integritatea celulelor şi sistemul imunitar. Pentru a beneficia cât mai mult de beneficiile licopenului din acest fruct delicios, depozitaţi-l la temperatura camerei înainte de consum.
Sucul de pepene roşu combate febra musculară - ......................
Află cum poate să facă asta și de ce e indicat să incluzi pepenele roșu în orice fel de DIETE SANATOASE.