x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Diete sănătoase. Regimul alimentar care te ajută să SLĂBEȘTI garantat și SCADE cu până la 50% RISCUL DE CANCER intestinal

Diete sănătoase. Regimul alimentar care te ajută să SLĂBEȘTI garantat și SCADE cu până la 50% RISCUL DE CANCER intestinal

18 Feb 2016   •   06:20
Diete sănătoase. Regimul alimentar care te ajută să SLĂBEȘTI garantat și SCADE cu până la 50% RISCUL DE CANCER intestinal

Dieta Paleo este una dintre acele diete sanatoase, reprezentată prin efortul de a mânca ca pe vremuri, dupa deviza “dacă omul peşterii nu putea mânca ceva, nici noi nu putem.” Rezultatele acestui efort se vor vedea, fără îndoială … persoanele care au urmat această dietă susțin că au reușit să slăbească în 6 luni chiar și 30 de kilograme, fără să se înfometeze și fără să își dea metabolismul peste cap.

Acest regim se bazează pe două componente majore: alimente de origine animală și plante naturale, produsele alimentare moderne, precum pâinea, cartofii, pastele și orezul, mezelurile, lactatele și dulciurile fiind total excluse. În schimb, dieta mizează pe un aport mare de proteine care provin din carne slabă, pește și ouă.

În linii mari, include consumul de pește, ouă, pui, curcan, rață, fructe de orice fel, proaspete sau în coajă lemnoasă, semințe și legume crescute în mod natural, fără îngrășăminte și alți aditivi care le pot modifica structura.

Aceste alimente nu doar că asigură necesarul de vitamine, nutrienți și antioxidanți de care corpul are atâta nevoie, ci au capacitatea de a reduce indicele glicemic, scăzând astfel riscul de diabet, previn tulburările digestive și obezitatea, datorită conținutului crescut de fibre, care previn constipația și conferă rapid senzația de sațietate, iar proteinele conținute de carne asigură energia de care avem nevoie pentru a face față unei zile obositoare la serviciu.

Citește și 10 KG în 5 ZILE! Dieta fabuloasă care le-a înnebunit pe japoneze te poate ajuta să SLĂBEȘTI MIRACULOS!

Dieta Paleo prezintă similarități cu dieta Atkins, care mizează tot pe o abordare stricta – renunțarea totală la carbohidrați.

Pentru a obține rezultatele dorite, această dietă impune câteva reguli, care trebuie urmate:

1. Vegetalele vor ocupa două treimi din farfurie – iar restul va fi ocupat de o porție de proteine, respectiv carne de mărimea podului unei palme, un fruct și o porție de grăsimi sănătoase, cum este avocado.

2. Sunt eliminate din start produsele ambalate și procesate: lactatele de orice fel, dulciurile rafinate, precum și cerealele. Această categorie de alimente vine “la pachet” cu o sumedenie de aditivi, conservanți, sare și zahăr, ingrediente recunoscute pentru efectul lor negativ asupra organismului, în special asupra sistemului imunitar și care creează mediul propice de apariție a inflamațiilor, cauză a numeroase afecțiuni.

3. Nu este nevoie să numărați caloriile..............................

Citește continuarea pe Antena Satelor și află planul și meniul acestei diete sanatoase

×
Subiecte în articol: Dieta Paleo